Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Rețete dietetice ușor de realizat ,ideale pentru mesele principale !


Monica Badea

Recommended Posts

Reteta de rasol de peste cu legume

Ingrediente:

800 g de peste
un morcov, o ceapa, o jumatate de telina, un cartof, o foaie de dafin
doua rosii zemoase
un pahar de vin

 

Legumele se fierb intregi, la final se adauga vinul fiert si rosiile oparite si decojite, dupa care pestele si se mai lasa la foc mic, pana scade, aproximativ 20 de minute. Se evita sararea! Se poate servi si cu maioneza din iaurt descrisa mai sus.

 

Reteta de sufleu de dovleac

Aceeasi reteta poate fi folosta pentru sufleul de praz - doua trei tulpini sau pentru 2-3 dovlecei mari.

Ingrediente:

doua kilograme de dovleac curatat de samburi si coaja
50 de grame ulei de masline
o ceasca de lapte
o lingura faina integrala
un ou
o bucatica de unt
nucsoara
scortisoara
piper negru

 

Dovleacul se taie marunt si se pune pe foc, impreuna cu uleiul si se amesteca pana cand se omogenizeaza usor. Se ia de pe foc si se pune in blender. Separat se amesteca bucatica de unt cu laptele si o lingura de faina pentru 2-3 minute, apoi se adauga piureul, impreuna cu galbenusul. Albusul se bate ca o spuma si se incorporeaza direct in cratita, impreuna cu scortisoara, nucsoara. Se unge o tava cu putin ulei, peste care se presara putina faina, se toarna compozitia si se lasa la cuptor 45 de minute.

 

Reteta de curcan cu ciuperci

Ingrediente:

un piept de curcan sau un copan mare
doua linguri de ulei de masline
150 de grame de ciueprci
patrunjel sau oregano
o bucatica mica de unt
vin alb

 

Curcanul se fierbe in apa, inabusit, circa 25-30 de minute, iar separat, ciupercile taiate se pun pe foc cu o bucatica de unt cu ceapa taiata rondele subtiri. Cand curcanul este fiert bine, se taie in bucati si se adauga peste ciuperci, cu apa si vin si se lasa sa scada la cuptor. La final se poate presara patrunjelul proaspat sau oregano.

 

Reteta de ghiveci de legume

Este cea mai simpla mancare care nu necesita decat eforul de curatare si taiere a legumelor. Sunt necesare cat mai multe legume pentru a da gust bun si consistenta mancarii, care poate fi consumata ca atare sau garnitura la o bucatica de somon facut la plita, de exemplu.

Somonul trebuie curatat de pielea groasa inainte de gatire!

Pentru ghiveci se pot folosi:

o conopida
o varza mica sau jumatate de varza mare
o ceapa mare rosie
o vanata
un dovlecel
2 capatani de usturoi
3-4 rosii zemoase si coapte bine
doi ardei capia
un morcov
un sfert de telina
o radacina de pastarnac
cateva teci de fasole verde sau mazare
zece ciuperci uscate (galbiori)
un pahar de ulei

 

Legumele curatate si taiate se pun in cuptor impreuna cu uleiul si se baga la cuptor pana cand scade si ciupercile deshidratate se umfla bine.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.067ef7f0f1ea3c848d0282c257954278.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...