Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Rețete dietetice ușor de realizat ,ideale pentru mesele principale !


Monica Badea

Recommended Posts

Reteta de rasol de peste cu legume

Ingrediente:

800 g de peste
un morcov, o ceapa, o jumatate de telina, un cartof, o foaie de dafin
doua rosii zemoase
un pahar de vin

 

Legumele se fierb intregi, la final se adauga vinul fiert si rosiile oparite si decojite, dupa care pestele si se mai lasa la foc mic, pana scade, aproximativ 20 de minute. Se evita sararea! Se poate servi si cu maioneza din iaurt descrisa mai sus.

 

Reteta de sufleu de dovleac

Aceeasi reteta poate fi folosta pentru sufleul de praz - doua trei tulpini sau pentru 2-3 dovlecei mari.

Ingrediente:

doua kilograme de dovleac curatat de samburi si coaja
50 de grame ulei de masline
o ceasca de lapte
o lingura faina integrala
un ou
o bucatica de unt
nucsoara
scortisoara
piper negru

 

Dovleacul se taie marunt si se pune pe foc, impreuna cu uleiul si se amesteca pana cand se omogenizeaza usor. Se ia de pe foc si se pune in blender. Separat se amesteca bucatica de unt cu laptele si o lingura de faina pentru 2-3 minute, apoi se adauga piureul, impreuna cu galbenusul. Albusul se bate ca o spuma si se incorporeaza direct in cratita, impreuna cu scortisoara, nucsoara. Se unge o tava cu putin ulei, peste care se presara putina faina, se toarna compozitia si se lasa la cuptor 45 de minute.

 

Reteta de curcan cu ciuperci

Ingrediente:

un piept de curcan sau un copan mare
doua linguri de ulei de masline
150 de grame de ciueprci
patrunjel sau oregano
o bucatica mica de unt
vin alb

 

Curcanul se fierbe in apa, inabusit, circa 25-30 de minute, iar separat, ciupercile taiate se pun pe foc cu o bucatica de unt cu ceapa taiata rondele subtiri. Cand curcanul este fiert bine, se taie in bucati si se adauga peste ciuperci, cu apa si vin si se lasa sa scada la cuptor. La final se poate presara patrunjelul proaspat sau oregano.

 

Reteta de ghiveci de legume

Este cea mai simpla mancare care nu necesita decat eforul de curatare si taiere a legumelor. Sunt necesare cat mai multe legume pentru a da gust bun si consistenta mancarii, care poate fi consumata ca atare sau garnitura la o bucatica de somon facut la plita, de exemplu.

Somonul trebuie curatat de pielea groasa inainte de gatire!

Pentru ghiveci se pot folosi:

o conopida
o varza mica sau jumatate de varza mare
o ceapa mare rosie
o vanata
un dovlecel
2 capatani de usturoi
3-4 rosii zemoase si coapte bine
doi ardei capia
un morcov
un sfert de telina
o radacina de pastarnac
cateva teci de fasole verde sau mazare
zece ciuperci uscate (galbiori)
un pahar de ulei

 

Legumele curatate si taiate se pun in cuptor impreuna cu uleiul si se baga la cuptor pana cand scade si ciupercile deshidratate se umfla bine.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.067ef7f0f1ea3c848d0282c257954278.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...