Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Rețete dulci pentru ficat gras!


Monica Badea

Recommended Posts

Deserturi permise celor cu boala de ficat gras: 3 retete

Dulciurile sunt contraindicate pacientilor care sufera de boala de ficat gras. Zaharul contribuie la acumularea depozitelor de grasime la nivelul ficatului.

Daca ai fost diagnosticat cu boala de ficat gras, nu inseamna ca trebuie sa iti iei gandul de la deserturi, ci ca trebuie sa le inlocuiesti cu alternative mai sanatoase, fara zahar si, de preferat, pregatite chiar de tine, acasa. Acestea trebuie consumate in calitati limitate, strict pentru a satisface pofta de dulce.
Iata 3 retete de desert ce poate fi preparat si consumat si de pacientii care sufera de boala de ficat gras:

Budinca de banane

Ingrediente de care ai nevoie:

10 migdale
2 linguri de amidon de porumb
un praf de sare
3 linguri de zahar de cocos
1 galbenus de ou, batut bine
¾ cana de lapte de cocos
½ lingurita de esenta de vanilie
2 banane taiate felii subtiri
6 recipiente mici, pentru budinca
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Coace migdalele timp de 12 minute, apoi lasa-le la racit. Dupa ce migdalele se racesc complet, marunteste-le fie cu un cutit, fie cu ajutorul unui blender sau a unei rasnite.

Intr-o craticioara, amesteca amidonul de porumb, sarea si zaharul, apoi galbenusul de ou. Lasa focul la minimum. Incorporeaza apoi, treptat, laptele de cocos. Dupa ce preparatul a capatat textura unei budinci, ia cratita de pe foc si adauga si esenta de vanilie. Pune cateva felii de banana in fiecare recipient pentru desert, apoi adauga deasupra budinca inainte de a se raci. Decoreaza budinca de banane cu migdale maruntite si serveste preparatul fie cald, fie dupa ce se raceste.

Bulete de curmale cu cocos

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

2 cani de nuci
1 cana de cocos ras, fara zahar
2 cani de curmale fara samburi
2 linguri de lapte de cocos
½ lingurita de sare
1 lingurita de esenta de vanilie
Intr-un blender, pune nucile alaturi de cocosul ras. Dupa ce obtii un amestec cu textura sfaramicioasa, adauga curmalele, laptele de cocos, esenta de vanilie, dar si sarea si porneste iar blenderul.

Foloseste o lingura pentru a lua compozitie din blender, pe care o vei forma apoi intre palme, oferindu-i aspect de bila. Asaza buletele intr-o tava acoperita cu hartie de copt si introdu la final tava in frigider, unde o vei lasa cel putin o ora, inainte de a servi buletele.
Placinta de mere raw vegana

Pentru a prepara aceasta placinta raw vegana pe baza de mere ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

½ cana de nuci
100 g de curmale fara sambure
6 mere maruntite
3 linguri de zeama de lamaie
¼ cana de stafide
¼ lingurita de scortisoara
¼ lingurita de nucsoara macinata
Pentru a prepara toppingul sfaramicios, pune ½ cana de nuci si 30 g de curmale in blender. Lasa amestecul obtinut intr-un bol.

Pentru a prepara umplutura, pune 4 mere maruntite si 1 lingura de lamaie intr-un bol.

Prepara apoi sosul de mere, punand 2 mere maruntite, curmalele ramase, stafidele, cele 2 linguri de zeama de lamaie ramase, scortisoara si nucsoara in blender. Adauga apa daca simti nevoia. Dupa ce capata textura unui sos, pune amestecul obtinut in bolul cu mere si zeama de lamaie. Deasupra pune toppingul sfaramicios si serveste desertul.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.c6ebb05c982eebecc8c842c8dac017ab.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...