Jump to content

Recommended Posts

Posted

Fiecare tip de ulei are un punct de ardere diferit. Dacă, de exemplu, un ulei are un punct de ardere scăzut, acesta nu ar trebui folosit pentru gătitul care implică o temperatură mare, cum ar fi prăjirea, prepararea pe foc sau pe grill.

•    Uleiul de măsline - este considerat unul dintre cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit, dar are un gust mai puternic comparativ cu alte produse. Uleiul de măsline extravirgin nu este stabil la căldură şi ar trebui să fie folosit doar pentru temperaturi scăzute sau doar la preparatele care nu necesită pregătire termică.
•    Uleiul de cocos - acesta conţine trigliceride cu lanţ medium, despre care se spune că accelerează metabolismul şi poate să ajute la potolirea foamei, fâcându-te să te simţi mai sătul(ă). Uleiul de cocos extravirgin ar trebui folosit la temperaturi mai joase, aşa că nu este bun pentru prăjit sau pentru gătitul la temperaturi mari. Uleiul de cocos rafinat este mai stabil la căldură.

•    Uleiul de avocado - este foarte bogat în acizi graşi mononesaturaţi şi este foarte stabil la temperaturile înalte, aşa că este o opţiune excelentă pentru prăjire (în ulei), pentru gătitul pe grill şi pentru gătitul la cuptor sau la foc deschis

Uleiul de canola (un hibrid de rapița )încă este considerat o opţiune sănătoasă pentru gătit, în ciuda lucrurilor negative care s-au scris despre el. Iată mai jos câteva argumente "pro" pentru a folosi uleiul de canola pentru gătit:

•    este bogat în grăsimi mononesaturate,
•    are un continut redus de grăsimi saturate,
•    are un punct de ardere mare,
•    este o sursa bună de acizi graşi Omega-3,
•    are o aromă/savoare neutră.

Dacă vrei să micşorezi expunerea la compuşii nocivi şi cancerigeni (ceea ce este întotdeauna o idee bună), atunci este esenţial să găteşti doar cu grăsimi/uleiuri care sunt stabile la temperaturi foarte mari.


•    Uleiul din seminţe de struguri - acesta este un produs care are un punct de ardere mare şi care, totodată, conţine cantităţi substanţiale de acizi graşi Omega-6 şi Omega-9. Aceste grăsimi pot fi pro-inflamatoprii atunci când sunt consumate în exces, aşa că mare atenţie! Este un ulei cu o aromă destul de neutră şi este un produs mai scump decât altele.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.e87b0b17b52489e98bed4c0342ecb782.jpg

sursa

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...