Monica Badea Posted July 9, 2021 Share Posted July 9, 2021 Ingrediente-100 gr fulgi de nuca de cocos -50 gr fulgi de ovăz măcinați -2linguri ulei de cocos(topit) -esența de vanilie -100 ml lapte condensat(vegetal) Pentru glazura -3 linguri de pudra de roșcove (sau cacao) -2 linguri ulei de cocos -30-50 gr îndulcitor -30-50 ml apa Mod de preparare lapte condensat : -se pune o cratiță pe foc in care punem 200 ml de lapte vegetal(eu am pus de cocos),se adauga 100 gr îndulcitor(eu folosesc eritritol)și o lingura de zahăr(am pus brut). Se lasă la foc mic aproximativ 30 de minute,adică pana in momentul in care scade la jumătate și începe sa se îngroașe puțin. Mod de preparare Bounty : -se pun fulgii de ovăz cu fulgii de cocos într-un vas,se adauga esența și lapte condensat puțin cate puțin astfel încât fulgii sa fie umeziți bine(la nevoie puteți adauga mai mult sau mai puțin). -se pun si 2 linguri de ulei de cocos si se amesteca bine. -cu mâna umeda se formează batoane in forma dorita si se dau la congelator pentru 15-20 de minute. Între timp pregătim ciocolata -punem pe foc o crăticioare cu 30-50 ml apa,esența ,pudra de roscove sau cacao si 2 linguri de ulei de cocos.Amestecam continuu si când clocoteste adăugăm după gust îndulcitor . Scoatem batoanele de la congelator si cu grija le introducem in ciocolata care s-a răcit puțin. Punem pe un grătar batoanele pentru a scurge surplusul de ciocolata si dam la frigider. Se pot consuma după aproximativ 20 de minute. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.