Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Sucul care scade tensiunea arterială!


Monica Badea

Recommended Posts

Sucul de portocale fortificat cu aloe vera reprezinta un remediu complementar excelent pentru tensiunea arteriala crescuta. Eficacitatea ingredientelor se datoreaza continutului crescut in potasiu al sucului, mai ales ca potasiul ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

In plus, aloe vera ajuta la eliminarea grasimilor din artere, imbunatateste circulatia sanguina si este eficienta nu numai pentru a ajuta la combaterea hipertensiunii arteriale, dar, de asemenea, ajuta in anumite afectiuni cardiace, precum tahicardie si angina pectorala.
Ingrediente:

2 portocale

50 ml de suc de aloe pur

Preparare:

Se storc portocale si se pun intr-un blender, impreuna cu aloe; se poate indulci cu putin sirop de curmale, agave, suc de mere pentru a obtine un gust mai bun sau se poate consuma ca atare, fiind foarte parfumat.

Pentru a ajuta la scaderea tensiunii arteriale, ar trebui consumat de 2 ori pe zi, la micul dejun sau la masa de pranz.

Cu toate ca este eficient, acest suc nu inlocuieste medicatia indicata de cardiolog, ci doar completeaza tratamentul, care include, de-altfel, o dieta saraca in sodiu (sare), practicarea regulata a activitatii fizice, cum ar fi mersul in ritm alert pe jos, pe bicicleta, inot, dar si medicamentele administrate de medic.

Ce alte ingrediente din natura iti scad tensiunea arteriala mare:

1.    Busuiocul - este o planta aromatica delicioasa, care te-ar putea ajuta sa iti scazi tensiunea arteriala. In studiile facute pe rozatoare, extractul de busuioc a dovedit ca poate sa reduca tensiunea arteriala, desi doar pentru un timp scurt.

2.    Scortisoara - un studiu facut pe rozatoare a sugerat ca extractul de scortisoara a scazut atat debutul subit al tensiunii arteriale mari, cat si hipertensiunea arteriala prelungita. In studiu, extractul a fost administrat intravenos.
3.    Cardamomul - Un studiu mic, facut pe 20 de persoane, a investigat efectele pentru sanatate pe care le are cardamomul, iar cercetatorii au descoperit ca participantii cu hipertensiune arteriala au observat o reducere semnificativa in masuratorile tensiunii arteriale dupa ce au luat 1,5 grame de pudra de cardamom, de doua ori pe zi, timp de 12 săptămânii

4.    Semintele de in - sunt bogate in acizi grasi Omega-3, iar unele studii au aratat ca acestea pot sa reduca tensiunea arteriala. O analiza ampla recenta a sugerat ca trebuie sa se administreze 30-50 de grame de seminte de in (intregi sau macinate), pe zi, pentru mai mult de 12 saptamani, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Semintele de in ar putea proteja si contra bolii cardiovasculare aterosclerotice, reducand nivelul colesterolului seric.

5.    Usturoiul - el poate avea abilitatea de a reduce tensiunea arteriala, crescand productia unei substante in corp, cunoscuta sub numele de oxid nitric, care poate determina vasele de sange sa se relaxeze si sa se dilate. Acest lucru permite sangelui sa circule mai bine si reduce tensiunea arteriala.

6.    Ghimbirul - poate ajuta la controlul tensiunii arteriale. In studiile facute pe animale, s-a demonstrat ca ghimbirul imbunatateste circulatia sangelui si relaxeaza muschii din preajma vaselor de sange, reducand astfel tensiunea arteriala. Pana acum, studiile pe oameni nu au fost concludente.
7.    Paducelul rosu - este un remediu natural pentru hipertensiunea arteriala. In studiile pe rozatoare, extractele de paducel par sa aiba o gama larga de beneficii pentru sanatatea sistemului cardiovascular, inclusiv faptul ca ajtua la reducerea tensiunii arteriale, prevenind intarirea arterelor si reducand colesterolul.
8.    Semintele de telina - studiile facute pe rozatoare au aratat ca acestea pot fi eficiente in tratarea hipertensiunii. Poti folosi semintele sau poti sa faci un suc, la storcator, din toata planta. Telina poate fi si un bun diuretic, ceea ce ar putea explica efectele sale asupra tensiunii arteriale.

9.    Levantica frantuzeasca - s-a dovedit ca extractele de lavanda pot sa reduca ritmul cardiac si tensiunea arteriala in studiile pe rozatoare. Desi nu multa lume se gandeste sa foloseasca lavanda in scop culinar, retine ca poti folosi florile in alimentele preparate in cuptor, chiar in deserturi.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.b8c345e0e09bf3fd59f90bdce45fe740.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...