Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

De ce e bine sa bei un Smoothie zilnic?


Monica Badea

Recommended Posts

Beneficiile unui smoothie verde pe zi

Tot timpul anului, insa mai ales dupa perioade de mici excese culinare, ar trebui sa respectam o regula simpla: nicio masa fara frunze verzi. Fie ca vorbim despre marar, patrunjel sau spanac, rucola ori valeriana, frunzele verzi sunt bogate in clorofila. Molecula de clorofila este foarte asemanatoare cu molecula sangelui uman si este imediat asimilata de organism, ceea ce inseamna ca aceste frunze verzi sunt extrem de benefice pentru sanatatea noastra
Bogata in vitaminele A, C si E, clorofila are actiune antiinflamatoare si antioxidanta. Ajuta la eliminarea metalelor grele, intareste imunitatea si favorizeaza asimilarea vitaminelor si mineralelor in corp.

Si ca sa fie si mai usor sa cresti aportul de clorofila, impartasesc cu tine cateva retete sanatoase de smoothie-uri verzi delicioase, dar si usor de facut.

Smoothie de patrunjel

Ingrediente:

1 legatura patrunjel
1 kiwi
2 frunze de menta (optional)
200 ml apa
Mod de preparare:

Pune toate ingredientele in blender si apoi consuma smoothie-ul imediat ce l-ai preparat.

Smoothie verde cu spanac

Ingrediente:

1 mana spanac sau baby spanac
30 g ananas
30 g fructe de padure congelate
300 ml apa sau lapte vegetal
1 lingurita cardamon pudra (optional)
Mod de preparare:

Se adauga toate ingredientele in blender si se proceseaza 2 minute pana la omogenizare. Se consuma imediat.
Smoothie cu matcha si varza Kale

Ingrediente:

1 mana de varza Kale
1 lingura de pudra de matcha
1 banana
300 ml de apa
Mod de preparare:

Pune ingredientele in blender, transforma-le in smoothie, apoi savureaza bautura imediat dupa ce ai preparat-o, astfel incat calitatile nutritionale sa nu fie afectate.

Beneficiile consumului de smoothie:

mentine senzatia de satietate pentru cateva ore;
regleaza tranzitul intestinal;
ofera organismului nutrientii de care are nevoie;
stimuleaza eliminarea kilogramelor in plus.

Societatea Americana de Cancer recomanda consumul a minimum 5 portii de legume si fructe pe zi, in vederea prevenirii unor afectiuni precum cancerul. Insa dieta moderna include rareori o cantitate atat de mare de legume si fructe. De aceea, smoothie-urile pot fi folosite cu succes pentru suplimentarea aportului.

Smoothie-urile potolesc foamea, insa totodata asigura organismului vitaminele si mineralele de care are nevoie. Intrucat un smoothie contine toate componentele unei plante, unei legume sau ale unui fruct, acesta este mult mai sanatos decat un suc care e preparat numai din pulpa fructului.

Incearca sa nu pui niciodata o cantitate mare de fructe smoothie-ul preparat, astfel incat sa nu cresti aportul caloric al acestuia. Fructele sunt extrem de sanatoase, insa consumate in cantitati mari pot favoriza acumularea de kilograme nedorite.
Incearca sa consumi smoothie-uri pentru o saptamana, in loc de mic dejun, si vei vedea ca vor face minuni pentru silueta, ten si starea ta de spirit.

Bineinteles, pe langa consumul de smoothie-uri, pentru a completa efectele detoxifiante pentru ficat si rinichi, este important sa tii cont si de alte reguli esentiale:

Hidrateaza-te consumand minimum 8 pahare de apa pe zi;
Adopta o dieta saraca in grasimi nesanatoase, zaharuri si alimente procesate;
Mananca putin si des, evita mesele copioase si bogate in calorii;
Practica sport in mod regulat, ideal ar fi in fiecare zi, insa e important sa iti faci timp cel putin de 4 ori pe saptamana;
Gateste mai mult si evita sa mananci in oras, intrucat preparatele consumate pot contine cantitati mari de zahar si sare, care iti saboteaza dieta.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.c779b8509c7fc58af78dd8f1b982836a.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
    • -1,8kg ardei iute rosu curatat de seminte  și tocat marunt -1 kg ardei capia -tocat cât mai marunt -1,5 l l otet de 9 grade -700 gr îndulcitor (eritritol )..puteți adauga pana la 1 kg dacă doriți sa iasa mai dulce sau dacă ardeii iuți sunt prea iuți (dacă folosiți zahăr ,500 gr ar fi suficient ) Mod de preparare Le-am scos semintele(ardeilor iuți ,am folosit o pereche de mănuși chirurgicale )apoi i-am taiat bucatele mai mici….ardeiul capia trebuie sa fie  mai carnos ,de asemenea tăiat și el in cubulete marunte. Într- o cratita punem otetul si îndulcitorul  si lasam la foc mic aproximativ  30 min sa fiarbă ,apoi punem ardeiul iute si ardeiul capia si lasam sa fiarba aproximativ 60-65 de minute la foc foarte mic. Punem dulceața in borcane ,punem capacele si punem la bain marie pentru minim 1 ora …sterilizarea borcanelor (cu orice fel de dulceața ,zacusca ,gem )este foarte importantă si ne asigura ca produsele se vor păstra foarte bine luni sau ani întregi !
×
×
  • Create New...