Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

E prea cald și carnea îmi cade greu !


Monica Badea

Recommended Posts

Fie ca esti adepta vegetarianismului, fie ca vrei, pur si simplu, sa reduci consumul de carne, iti vor prinde bine aceste recomandari de preparate satioase, care pot inlocui cu succes carnea.
Carnea este foarte satioasa pentru ca este bogata in proteine si se digera in 4-6 ore, spre deosebire de carbohidrati, care sunt digerati in 1-4 ore. Asadar, daca temerile tale cu privire la mesele fara carne sunt legate de acest aspect, trebuie sa stii ca exista si alimente de origine vegetala care contin o cantitate mare de proteine si fibre, care presupun o digestie lenta si mentin senzatia de satietate ore in sir.
Preparate de origine vegetala care mentin senzatia de satietate

Cartofi dulci la cuptor – un cartof dulce este bogat in fibre, in vitamina A, vitamina B6, dar si in potasiu, asa ca iti vor tine de foame pentru o perioada indelungata. Daca vei umple cartofii dulci cu naut si porumb, efectul va fi si mai puternic. Gateste cartofii dulci la cuptor pentru ca sunt usor de preparat, dar si gustosi.

Tocana de cartofi, linte si ciuperci - nutritionistii sustin ca asocierea dintre aceste 3 alimente este extrem de satioasa intrucat lintea contine proteine si fibre, in timp ce ciupercile inlocuiesc cu succes carnea,  avand o textura similara.

Paste cu sos de rosii si linte rosie – acest preparat iti ofera portia de proteine de care ai nevoie, mai ales daca ai o dieta vegetariana. In cazul in care suferi de intoleranta la gluten, alege paste pe baza de faina de orez.

Salata de naut – nautul contine fibre, proteine, dar si alti nutrienti de pret ,asa ca este foarte nutritiv. Salata de naut va mentine senzatia de satietate la fel de mult ca si o salata cu carne. Poate fi foarte bine asezonata cu patrunjel tocat, un catel de usturoi proaspar, putin ulei de masline si o lingurita de suc de lamaie.
Supa de linte – supa de linte este bogata in fibre si proteine, asa ca tine de foame. Gustul ei delicios poate fi completat cu putin ulei de dovleac, iar un morcov pasat impreuna cu putin ardei iute, ii pot da mai multa dulceata si un gust usor picant.
Tofu tras la tigaie, cu legume si orez – o cana de tofu contine 10 grame de proteine de calitate. Acest aliment este foarte versatil, putand fi folosit intr-o multime de retete, gatit in diverse forme. Un preparat cu tofu tras la tigaie,cu ceapa rosie, legume si orez fiert este ideal pentru persoanele vegetariene, intrucat ofera toti nutrientii necesari si mentine senzatia de satietate pana la urmatoarea masa a zilei.

Paste cu chiftele de linte –un preparat gustos, care poate fi folosit cu succes si pe post de “comfort food” in zilele nereusite. In chiftelutele pe baza de linte puteti adauga toate verdeturile tocate pe care le gasiti in frigider, de la ceapa verde, spanac, frunze diverse, pana la cimbru, oregano si menta proaspete.

Iahnie de fasole – iahnia de fasole este gustoasa, satioasa si usor de gatit. Ideal ar fi sa consumi acest preparat la masa de pranz cu putina ceapa calita alaturi, pentru un plus de autenticitate.

Mamaliga cu ciuperci– mamaliga este o buna sursa de proteine vegetale, dar si hribii, galbiorii, si alte ciupercute uscate sau conservate la borcan,  pe care le poti trage separat la tigaie impreuna cu o lingura de ulei de masline si ceapa taiata felii si un catel de usturoi zdrobit. Cand mamaliga este gata, se face o gaura cu lingura in centrul mamaligii si se plaseaza amestecul de ciupercute. pentru cei acre adora un gust puternic, se poate adauga si putin ulei aromat cu trufe. Un avantaj al acestui preparat este ca se gateste rapid si usor si poate fi consumat la pranz .

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.8c0bb4104a48d9aa6bb5c13377486a15.jpg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...