Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Idei și Rețete de burgeri fără carne pentru zile caniculare!


Monica Badea

Recommended Posts

Reteta de burger cu ciuperci

Ingrediente pentru 5 portii:

1 lingura de ulei vegetal la alegere
1 ceapa mica, maruntita
1 catel de usturoi pisat
3 cepe verzi, maruntite
½ lingurita de chimion
¾ cana de ciuperci proaspete, maruntite
1 conserva de fasole
1 lingurita de patrunjel
sare si piper, dupa gust
5 chifle din faina integrala (pot fi preparate in casa)
salata verde
castravete (murat sau nu)

Mod de preparare:

Soteaza ceapa si usturoiul in ulei timp de 3-5 minute (pana cand ceapa se inmoaie), amestecand incontinuu. Adauga apoi ceapa verde, chimionul si ciupercile maruntite si mai tine pe foc inca 5 minute. Pune acest amestec intr-un bol.

Pune apoi boabele de fasole din conserva in blender si transforma-le intr-o pasta. Amesteca aceasta pasta cu ciupercile trase la tigaie anterior si adauga patrunjelul, sarea si piperul. Modeleaza cu mainile acest amestec, astfel incat sa obtii 5 chiftelute pentru burger.

Preincalzeste cuptorul si pune chiftelele vegetariene intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Lasa-le sa se gateasca pe o parte, apoi intoarce-le si pe cealalta. La final, scoate-le pe o farfurie.

Monteaza apoi burgerul punand o chiftea intre cele doua parti ale chiflei taiata pe jumatate. Adauga cateva frunze de salata, dar si castrevete crud sau murat.

Reteta de burger cu linte

Ingrediente pentru 4 portii:

½ cana de ceapa rosie
1 catel de usturoi
o bucatica de ghimbir
½ cana de nuci
1/5 cana de coriandru proaspat
¾ lingura de sare
¾ lingurita de chimion
½ lingurita de pudra de usturoi
½ lingurita de boia (dulce sau iute, dupa gust)
3-4 frunze de busuioc (optional)
¾ cana de orez brun fiert
1 ½ cana de linte fiarta
2 lingurite de ketchup
1 lingurita de ulei
1 lingura de seminte de in inmuiate in 2 ½ linguri de apa calda
3 linguri de faina integrala
sos guacamole preparat din 2 avocado, putina ceapa verde, putin patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper
4 chifle din faina integrala
cateva frunze de salata verde
cateva felii de rosie

 

Mod de preparare:

Pune in blender ceapa, usturoiul, ghimbirul, nucile si coriandrul proaspat, apoi marunteste-le. Adauga apoi si condimentele, orezul, busuiocul, o jumatate din cantitatea de linte fiarta si porneste iar blenderul. Pune amestecul obtinut intr-un bol si adauga lintea intreaga, ketchup-ul, semintele de in inmuiate in apa, ulei si foloseste mainile pentru a incorpora ingredientele nou adaugate. Completeaza cu faina integrala, mai amesteca o data si lasa apoi 10 minute la frigider, sa se raceasca.

Daca dupa racire pasta obtinuta este prea umeda, mai poti adauga faina. Modeleaza apoi tot amestecul in 4 chiftele. Unge o tigaie cu putin ulei si pune chiftelele in tigaie. Le vei gati pret de 4-6 minute pe fiecare parte.

Taie chiflele pe jumatate, unge-le cu un strat de guacamole, apoi asaza intre cele doua jumatati chiftelele vegetariene, salata, dar si cateva felii de rosii.
Reteta veggie burger cu fasole si seminte

Ingrediente pentru 8 portii:

3 linguri seminte de in
1/3 cana de apa calda
1 conserva de fasole neagra, spalata si uscata
1 lingura de ulei de masline extravirgin
¾ cana de ceapa rosie maruntita
2 catei de usturoi, maruntiti
1 cana de morcov dat pe razatoare
1/3 cana de patrunjel tocat
½ cana de mieji de floarea soarelui, trasi la tigaie
1 lingura de sos de soia
1 lingurita de boia
1 lingurita de oregano uscat
1 lingurita de chimion
½ cana de tarate de ovaz
½ cana de pesmet
1-2 linguri de faina integrala
sare si piper, dupa gust
8 chifle din faina integrala
toppinguri la alegere: frunze de salata, felii de rosie, fasii de ardei copt, muraturi

 

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Se pun semintele de in la inmuiat in apa calda.

Intre timp, se transforma o mare parte din fasolea din conserva in piure, cu ajutorul blenderului. Se pune pasta obtinuta intr-un bol si se adauga boabele intregi.

Intr-o tigaie, se incinge uleiul la foc mic, se soteaza ceapa si usturoiul, cu un praf de sare. Se incorporeaza apoi in pasta de fasole din bol, dupa care se adauga si semintele de in hidratate, morcovul ras, patrunjelul, miejii de floarea soarelui, sosul de soia, boia, oregano, precum si chimionul. Se completeaza cu taratele de ovaz, cu pesmetul si cu faina integrala pana cand amestecul se leaga. Se asezoneaza cu sare si piper, apoi se formeaza, cu ajutorul mainilor, 8 chiftele.

Se asaza chiftelele in tava acoperita cu hartie de copt si se baga la cuptor. Dupa 15 minute, se intorc chiftelele pe partea cealalta si se mai lasa inca 5-10 minute.

Se taie apoi chiflele de burger pe jumatate si se asaza chiftelele intre cele doua jumatati, alaturi de topping-urile dorite.

Ponturi pentru prepararea unui burger vegetarian reusit:

Cand chifteaua de burger este prea umeda, lasa-o la racit 15 minute. Daca nu isi modifica textura, adauga faina sau pesmet, astfel incat sa fie absorbita apa in exces.
Pe de alta parte insa, cand chifteaua este prea uscata, nu se va lega si trebuie sa adaugi fie ou, fie seminte de in inmuiate in apa calduta.
Paseaza legumele pentru chifteaua de burger foarte bine, astfel incat aceasta sa nu se dezbine.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.2267a5c0e9da67e2eb587b9b5093ecef.jpg
sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...