Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Idei și Rețete de burgeri fără carne pentru zile caniculare!


Monica Badea
 Share

Recommended Posts

Reteta de burger cu ciuperci

Ingrediente pentru 5 portii:

1 lingura de ulei vegetal la alegere
1 ceapa mica, maruntita
1 catel de usturoi pisat
3 cepe verzi, maruntite
½ lingurita de chimion
¾ cana de ciuperci proaspete, maruntite
1 conserva de fasole
1 lingurita de patrunjel
sare si piper, dupa gust
5 chifle din faina integrala (pot fi preparate in casa)
salata verde
castravete (murat sau nu)

Mod de preparare:

Soteaza ceapa si usturoiul in ulei timp de 3-5 minute (pana cand ceapa se inmoaie), amestecand incontinuu. Adauga apoi ceapa verde, chimionul si ciupercile maruntite si mai tine pe foc inca 5 minute. Pune acest amestec intr-un bol.

Pune apoi boabele de fasole din conserva in blender si transforma-le intr-o pasta. Amesteca aceasta pasta cu ciupercile trase la tigaie anterior si adauga patrunjelul, sarea si piperul. Modeleaza cu mainile acest amestec, astfel incat sa obtii 5 chiftelute pentru burger.

Preincalzeste cuptorul si pune chiftelele vegetariene intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Lasa-le sa se gateasca pe o parte, apoi intoarce-le si pe cealalta. La final, scoate-le pe o farfurie.

Monteaza apoi burgerul punand o chiftea intre cele doua parti ale chiflei taiata pe jumatate. Adauga cateva frunze de salata, dar si castrevete crud sau murat.

Reteta de burger cu linte

Ingrediente pentru 4 portii:

½ cana de ceapa rosie
1 catel de usturoi
o bucatica de ghimbir
½ cana de nuci
1/5 cana de coriandru proaspat
¾ lingura de sare
¾ lingurita de chimion
½ lingurita de pudra de usturoi
½ lingurita de boia (dulce sau iute, dupa gust)
3-4 frunze de busuioc (optional)
¾ cana de orez brun fiert
1 ½ cana de linte fiarta
2 lingurite de ketchup
1 lingurita de ulei
1 lingura de seminte de in inmuiate in 2 ½ linguri de apa calda
3 linguri de faina integrala
sos guacamole preparat din 2 avocado, putina ceapa verde, putin patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper
4 chifle din faina integrala
cateva frunze de salata verde
cateva felii de rosie

 

Mod de preparare:

Pune in blender ceapa, usturoiul, ghimbirul, nucile si coriandrul proaspat, apoi marunteste-le. Adauga apoi si condimentele, orezul, busuiocul, o jumatate din cantitatea de linte fiarta si porneste iar blenderul. Pune amestecul obtinut intr-un bol si adauga lintea intreaga, ketchup-ul, semintele de in inmuiate in apa, ulei si foloseste mainile pentru a incorpora ingredientele nou adaugate. Completeaza cu faina integrala, mai amesteca o data si lasa apoi 10 minute la frigider, sa se raceasca.

Daca dupa racire pasta obtinuta este prea umeda, mai poti adauga faina. Modeleaza apoi tot amestecul in 4 chiftele. Unge o tigaie cu putin ulei si pune chiftelele in tigaie. Le vei gati pret de 4-6 minute pe fiecare parte.

Taie chiflele pe jumatate, unge-le cu un strat de guacamole, apoi asaza intre cele doua jumatati chiftelele vegetariene, salata, dar si cateva felii de rosii.
Reteta veggie burger cu fasole si seminte

Ingrediente pentru 8 portii:

3 linguri seminte de in
1/3 cana de apa calda
1 conserva de fasole neagra, spalata si uscata
1 lingura de ulei de masline extravirgin
¾ cana de ceapa rosie maruntita
2 catei de usturoi, maruntiti
1 cana de morcov dat pe razatoare
1/3 cana de patrunjel tocat
½ cana de mieji de floarea soarelui, trasi la tigaie
1 lingura de sos de soia
1 lingurita de boia
1 lingurita de oregano uscat
1 lingurita de chimion
½ cana de tarate de ovaz
½ cana de pesmet
1-2 linguri de faina integrala
sare si piper, dupa gust
8 chifle din faina integrala
toppinguri la alegere: frunze de salata, felii de rosie, fasii de ardei copt, muraturi

 

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Se pun semintele de in la inmuiat in apa calda.

Intre timp, se transforma o mare parte din fasolea din conserva in piure, cu ajutorul blenderului. Se pune pasta obtinuta intr-un bol si se adauga boabele intregi.

Intr-o tigaie, se incinge uleiul la foc mic, se soteaza ceapa si usturoiul, cu un praf de sare. Se incorporeaza apoi in pasta de fasole din bol, dupa care se adauga si semintele de in hidratate, morcovul ras, patrunjelul, miejii de floarea soarelui, sosul de soia, boia, oregano, precum si chimionul. Se completeaza cu taratele de ovaz, cu pesmetul si cu faina integrala pana cand amestecul se leaga. Se asezoneaza cu sare si piper, apoi se formeaza, cu ajutorul mainilor, 8 chiftele.

Se asaza chiftelele in tava acoperita cu hartie de copt si se baga la cuptor. Dupa 15 minute, se intorc chiftelele pe partea cealalta si se mai lasa inca 5-10 minute.

Se taie apoi chiflele de burger pe jumatate si se asaza chiftelele intre cele doua jumatati, alaturi de topping-urile dorite.

Ponturi pentru prepararea unui burger vegetarian reusit:

Cand chifteaua de burger este prea umeda, lasa-o la racit 15 minute. Daca nu isi modifica textura, adauga faina sau pesmet, astfel incat sa fie absorbita apa in exces.
Pe de alta parte insa, cand chifteaua este prea uscata, nu se va lega si trebuie sa adaugi fie ou, fie seminte de in inmuiate in apa calduta.
Paseaza legumele pentru chifteaua de burger foarte bine, astfel incat aceasta sa nu se dezbine.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.2267a5c0e9da67e2eb587b9b5093ecef.jpg
sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Posts

    • Buna marag68 multumim frumos draga mea 😘
    • Buna Udrescu Cristina va ajutam cu drag!
    • Ingrediente: -250 g făina integrală(sau de care doriți) -100 g îndulcitor(eritritol) -30 ml ulei( eu am pus de cocos) -150 ml apă minerală -1 praf de copt -1 plic de zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă toate Ingredientele rând pe rând. Se pune compoziția în forme și se dă la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 min. Intre timp punem pe aragaz o crăticioară în care fierbem 3 linguri de făina de orez(se poate obține prin râșnirea boabelor de orez), 200 ml de lapte(eu am pus vegetal), 5 linguri de ulei de cocos, zeama de la o lămâie și se lasă la foc mic până se fierbe orezul(dacă mai este nevoie mai completați cu lapte). După fierbere se pune la blender și se mai adaugă 2-3 linguri de ulei de cocos pentru a deveni mai cremoasă. După răcire adăugăm miere după gust. După ce s-au răcit savarinele le tăiem capacul și le însiropăm cu apa și miere. Adăugăm umplutura și decoram după plac.
    • Cu placerere Eugenia Floarea
    • Un motiv pentru care anumite alimente par să ne îngrașe ține de nivelul de sațietate pe care îl oferă. Astfel, dacă un aliment nu este suficient de sățios, avem nevoie de o cantitate mai mare pentru a ne satisface apetitul. Acest nivel de sațietate este raportat și la conținutul caloric al alimentelor. Așadar, raportul calorii/sațietate, care este măsurat pe o scară numită indicele de sațietate, este cel după care trebuie să te uiți atunci când îți faci lista de cumpărături pentru mâncare. De asemenea, indicele de sațietate măsoară capacitatea unui aliment de a reduce senzația de foame și de a scădea aportul de calorii de care ai nevoie pe parcursul zilei. În acest sens, unele alimente fac o treabă mai bună în a satisface foamea și în a preveni mâncatul în exces. Alimentele care se încadrează în topul indicelui de sațietate se împart în următoarele categorii: -    Alimentele voluminoase, care au conținut ridicat de apă sau de aer, unde volumul este crescut, fără un surplus de calorii -    Alimentele bogate în proteine – potrivit cercetărilor, proteinele sunt mai sățioase decât carbohidrații și grăsimile, iar dietele cu un conținut proteic mai ridicat ajută la menținerea unei siluete armonioase -    Alimentele bogate în fibre – fibrele oferă sațietate pe termen lung deoarece încetinesc parcursul mâncării prin tractul digestiv -    Alimentele cu densitate energetică scăzută, ceea ce înseamnă că au un număr scăzut de calorii pentru greutatea lor Astfel, dacă îți organizezi dieta în așa fel încât să cuprinzi alimente din aceste categorii, poți mânca mai mult, pentru mai puține calorii și pentru o senzație de sațietate mai îndelungată. În acest sens, iată zece exemple de alimente care nu te vor îngrășa. 1. Cartofii fierți Din cauza conținutului ridicat de carbohidrați, multă lume evită cartofii, atunci când se află la dietă.  Cu toate acestea, cartofii sunt bogați în vitamine, fibre și alți nutrienți. În plus conțin un anumit tip de amidon care acționează ca o fibră solubilă, contribuind la starea de sațietate. În plus, cartofii fierți fac parte din categoria alimentelor voluminoase, deci îți vor satisface foamea pentru o durată mai lungă de timp, chiar și după o porție mică. 2. Ouăle Ouăle sunt un alt aliment sănătos și nutritiv care oferă un grad mai ridicat de sațietate. Majoritatea nutrienților se regăsesc în gălbenuș, inclusiv aproape jumătate din cantitatea totală de proteine. În plus, există mai multe studii clinice care sugerează că persoanele care mănâncă ouă la micul dejun consumă mai puține calorii pe parcursul zilei față de cei care optează pentru un mic dejun bogat în carbohidrați. 3. Terciul de ovăz Terciul de ovăz este extrem de sățios și se află pe locul trei în indicele de sațietate. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de fibre solubile, mai precis de beta-glucan, care ajută la încetinirea digestiei și a absorbției de carbohidrați. În comparație cu cerealele convenționale din comerț, terciul de ovăz poate suprimă mai bine apetitul, crește sațietatea și reduce nevoie de calorii în plus pe parcursul zilei. 4. Ceaiul verde sau matcha Matcha este un tip de ceai verde sub formă de pulbere. Bogat în antioxidanți, ceaiul verde este un aliat de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus. Acesta accelerează atât procesul de digestie, cât și pe cel de ardere al grăsimilor din corp și promovează o siluetă armonioasă. În plus, îți va da energie, cee ace înseamnă că vei arde și mai multe calorii pe parcursul zilei. 5. Fasolea, lintea, năutul și mazărea Fasolea, năutul, lintea și mazărea sunt surse foarte bune de fibre și de proteine. De asemenea, fac parte din categoria alimentelor cu densitate energetică scăzută, deci sunt sățioase, fără un aport mare de calorii. Potrivit specialiștilor în nutriție, acest tip de alimente sunt cu 31% mai sățioase față de pâine și paste făinoase. 6. Merele Fructele sunt importante într-o dietă echilibrată, iar studiile sugerează că un consum potrivit de fructe este asociat cu un aport mai scăzut de calorii consumate, ceea ce contribuie la scăderea în greutate.  Merele sunt sățioase deoarece conțin pectină, o fibră solubilă care încetinește, în mod natural, digestia și crește perioada de sațietate.  În plus, merele au un conținut de peste 85% de apă, ceea ce oferă volum și sațietate, fără calorii în plus. 7. Fructele citrice În mod asemănător cu merele, citricele conțin pectină, ceea ce ajută la încetinirea digestiei și la creșterea duratei de sațietate. De asemenea, sunt bogate în apă, deci mănânci mai mult pentru mai puține calorii. În combinație cu un regim alimentar mai restrictiv, citricele oferă savoare, sațietate și senzația de dulce pe care ți-o dorești, mai ales în a doua parte a zilei. 8. Peștele Peștele este o sursă foarte bună de acizi grași Omega-3 și poate spori senzația de sațietate, mai ales la persoanele obeze și supraponderale. De asemenea, peștele conține proteine de calitate și este un aliment voluminos, deci îți va satisface pofta de mâncare pe o perioadă mai lungă de timp. 9. Carnea slabă Carnea cu un conținut scăzut de grăsimi este bogată în proteine, foarte sățioasă și ușor de integrat în dietele alimentare, atât timp cât nu ești vegană sau vegetariană. De altfel, dietele proteice ajută mai mult și mai eficient la scăderea în greutate față de cele un conținut mai scăzut de proteine. Potrivit cercetărilor, persoanele care urmează o dietă mai bogată în proteine nu resim senzația de a mânca o cină copioasă la fel de mult ca persoanele ce consumă mai mulți carbohidrați. Dintre toate, carnea de vită pare a fi cea mai bogată în conținutul de proteine, aflându-se pe locul doi pe indicele de sațietate, dar și alte tipuri de carne, precum cea de pui, curcan sau porc, pot aduce beneficii în acest sens, atât timp cât nu conțin multă grăsime. 10. Brânza de vaci Brânzica de vaci(dulce,urda,bulgărași )este săracă în calorii, dar foarte bogată în proteine. De asemenea, conține și alți nutrienți, cum ar fi vitamina B, calciu, fosfor și seleniu. Nu în ultimul rând, este foarte sățioasă și poate fi consumată la gustare sau ca o garnitură la un fel principal. sursa
×
×
  • Create New...