Jump to content

Recommended Posts

Posted

Calitate vs. Cantitate

Cantitatile de mancare pe care le consumam sunt importante. Cantitatea totala de energie estimata (caloriile din alimente) este si ea un punct de reper de care e bine sa tinem cont, macar orientativ.
Cantitatile de nutrienti si proportiile lor s-au dovedit a fi instrumente utile in atingerea unor obiective, cum ar fi slabirea, cresterea colesterolului „bun”, cresterea in masa musculara etc. Pretul alimentelor este si el foarte important. Dar ambele sunt subordonate calitatii.
Calitatea alimentelor trebuie sa fie pe primul loc. Ea se reflecta direct in starea noastra de sanatate fizica si mentala, atat pe moment, cat si pe viitor.
Unii oameni rezista mai bine la junk food, chimicale, prajeli, zahar. Totusi, pentru o alta categorie, chiar si o dieta „normala” (alimente de supermarket si feluri de mancare „traditionale”) inseamna ingrasare, balonari, tulburari hormonale, insomnii, depresie, imunitate scazuta, stare generala proasta. Am pus „traditionale” in ghilimele pentru ca multe feluri de mancare considerate acum traditionale sunt doar niste pacaleli
Cantitativ, in medie, se mananca prea mult. Grasimea acumulata este un indicator al surplusului de calorii mancate de noi, ca societate. Mancam prea mult pentru ca avem la dispozitie multa mancare, de proasta calitate. Mancare ce nu te satura, ci te face sa vrei mai mult. Mai mult junk. Mai multe calorii „goale”.
Teoretic, agricultura moderna, industria alimentara si comertul cu alimente ar trebui sa-ti aduca in farfurie alimente mai sanatoase, mai sigure(fara contaminanti sau boli), mai proaspete si mai ieftine. In realitate agricultura, industria alimentara si comertul iti aduc, de cele mai multe ori, alimente nesanatoase, moarte, pline de chimicale, vechi(unele au termen de garantie cativa ani), scumpe
Așadar decât 2kg de parizer ieftin,mai bine 500 gr de peste sănătos ..decât o Cutie de margarina,mai bine 50 ml de ulei se măsline.
Cantitatea întodeauna face diferența mai ales intr-un proces de slăbire,iar calitatea alimentelor ne readuce sănătatea pierdută tot din cauza proastei alimentații.
La un calcul simplu 1kg de parizer ieftin care nu conține decât chimicale,aditivi,potențiatori de gust si doar 2-3 % carne,mai adăugați câteva zeci de lei pentru medicamente si controale medicale,deoarece un consum regulat al unui asemenea produs nu poate decât sa ne ducă la ușile medicilor..așa ca puneți in balanța ..mai bine puțin si de calitate cu sănătatea de partea noastră,decât mult ,ieftin si prost si cu boli inclusiv obezitate.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.d8d600986d4084dc2f1ad41f38743d54.jpg

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...