Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cauze și remedii -Retenția de apă !


Monica Badea

Recommended Posts

Retentia de apa este principala cauza pentru care oamenii, in ciuda eforturilor depuse, nu scad in greutate. Din cauza retentiei de apa se simt pufosi si plini.
Agregarea sau fluidul in exces din zona intercelulara si in sistemul circulator este principalul motiv pentru edemul cunoscut ca retentia de apa. Aceasa conditie duce la umflatul fetei, gleznelor, picioarelor, mainilor si afecteaza pe toata lumea, dar mai ales femeile insarcinate. Pentru a preveni retentia de apa, se recomanda consumul de alimente bogate in potasiu.
Cauze:iată care sunt principalele cauze:

– Antioxidantii
– Lipsa de vitamine
– Fumul si praful
– Mancarea de tip fast food
– Afectiuni ale ficatului
– Intoleranta la anumite medicamente
– Hipotiroidism
– Deficiente nutritive
– Afectiuni ale rinichilor
– Minerale
– Lipsa de proteine
Pe masura ce inaintam in varsta, stomacului ii este mai greu sa produca acid si de aceea alimentele consumate nu sunt digerate cum trebuie. Lucrul acesta duce la alterarea stomacului si a tractului digestiv, precum si la iritarea peretelui intestinal. In timp, peretele intestinal se poate rupe si mancarea nedigerata ajunge la sange.
Pentru aparare, sistemul imunitar incepe sa trimita agenti anti-infectie care duc la alergii cum ar fi retentia de apa. Pentru a preveni tot acest proces cu efect domino, se recomanda sa eliminati din dieta ouale si produsele lactate, factori declansatori majori ai retentiei de apa.
Sfaturi pentru a scapa de retentia de apa
Apa. Hidratarea este cruciala in prevenirea retentiei de apa. In momentul in care corpul nu primeste apa suficienta, el incepe sa stocheze lichidele, iata de ce este extrem de important sa consumati cat mai multa apa in fiecare zi.
Sare. Sarea contine foarte mult sodiu care cauzeaza retentia de apa. Corpul nostru are nevoie de aproximativ 2-2,5 grame de sodiu pe zi. Nu depasiti aceasca doza si consumati cat mai multe fructe si legume proaspete.
Transpiratie. Cu cat transpirati mai mult, cu atat sunteti mai sanatosi. Hidratati-va suficient in fiecare zi.
Fibrele. Fibrele din alimentatie curata si elimina fluidele in exces. Pentru un aport crescut de fibre, consumati cat mai multe legume si fructe.
Peste. Pestele abunda in omega 3 care este foarte important pentru sanatatea organismului nostru.
Pepenele galben. Pepenele galben este bogat in potasiu, previne retentia de apa si echilibreaza nivelul de sodiu din organism.
Nucile si cerealele. Cerealele contin vitamina B6, fibre, iar nucile sunt bogate in grasimi sanatoase.
Diureticele. Diureticele sunt o solutie excelenta intrucat ajuta in producerea urinei, previn retentia de apa, regleaza tensiunea arteriala si ajuta la tratarea bolilor d ficat si bolilor de inima.
Consumate in exces, diureticele cauzeaza deshidratare si dezechilibre ale nivelului de sodiu si potasiu din organism.
Alimente diuretice:
– Ceaiul si cafeaua
– Ceapa
– Telina
– Pepenele rosu
– Paducelul
– Matase de porumb
A se retine ca este recomandata alimentatia alcatuita in proportie de 80% din legume, fructe, produse de soia, peste si cereale. Reduceti considerabil consumul de sare si evitati alimentele procesate.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.af56c065a5eb383c4bb8102cef20a47d.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...