Monica Badea Posted July 15, 2021 Posted July 15, 2021 Ca să înțelegi mai bine cum trebuie să arate un plan alimentar echilibrat, care să asigure organismului substanțele nutritive de care are nevoie, îți prezint în continuare un meniu complet pentru o săptămână. Nu sunt specificate cantitățile exacte, întrucât suntem cu toții diferiți. Mărimea porției trebuie ajustată de fiecare persoană în parte, în funcție de obiective, nevoile individuale și nivelurile de activitate fizică. ATENȚIE LA CANTITĂȚI Ziua 1 Mic dejun: omleta cu spanac și roșii Prânz: salată de ton cu salată verde, castravete și roșii Cină: fasole verde și „orez” de conopidă(conopida fiarta sau cruda) Gustari :felii de mere și unt de arahide Ziua 2 Mic dejun: terci de ovăz cu lapte, garnisit cu afine și semințe Prânz: lipie cu legume și humus Cină: somon la cuptor în crustă de susan, cu broccoli și piure de conopida Gustari :mere și caju sau migdale Ziua 3 Mic dejun: pasta de avocado și un ou poșat pe o felie de pâine de secară prăjită Prânz: salată de quinoa cu broccoli gratinat și piept de pui Cină: pui la tigaie fără ulei și o leguma Gustari :fructe de pădure și iaurt natural Ziua 4 Mic dejun: smoothie de legume ,fructe de pădure și lapte de ovăz(sau apa) Prânz: salată cu carne de pui la grătar, salată verde ,ceapa si castraveți Cină: legume la cuptor, cu linte fiartă și ficatei de pui la cuptor Gustari :rondele de orez integral cu unt de migdale si fructe Ziua 5 Mic dejun: clătite din făină de hrișcă cu zmeură și iaurt grecesc Prânz: ciorbă de legume cu 2 felii de pâine Cină: pește și salată de crudități Gustari :ou fiert …fructe Ziua 6 Mic dejun: felii de mere cu unt de arahide si terci de ovăz Prânz: mâncare de mazăre si alte legume Cină: piept de pui și salată verde Gustari :bomboane de ovăz sau un baton …mere Ziua 7 Mic dejun: brioșe cu ouă și legume Prânz: quinoa cu tofu crocant, felii de castravete si ou Cină: Paste de dovlecei cu sos bolognese în varianta vegetariană, cu linte roșie Gustari :bastonașe de morcov și fructe . După cum observați am scris la gustari o singura rubrica ..la 10 consumați fructele(nu mai mult de 300gr) iar la 16 ceea ce se mai afla in meniu in afara de fructe(la rubrica gustari) -minim 2 l de apa pe zi -cafea si ceai neîndulcit la orice ora ,îndulcite doar odată cu mesele -pâine puteți consuma zilnic 2 felii dar nu albă si nu la cina. -mișcare minim 30 de minute pe zi -odihna minim 7 ore pe noapte -pentru controlarea portiilor folosiți farfurii mai mici -nu uitați ca principala problema a omenirii este cantitatea de mâncare ..nu ne infometam dar nici nu umplem stomacul ,mâncam decent in Porții mici . 4 2 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.