Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum slăbesc corect fără să pierd masa musculară!


Monica Badea

Recommended Posts

Când slăbești mult și repede, o faci pe seama apei și electroliților și, din păcate, a maselor musculare. Apa și electroliții se pot compensa ușor, dar mușchii, nu. Ai văzut cam cât efort este implicat în clădirea unor mase musculare corespunzătoare la sportivii care fac asta. În plus, nu ai niciun interes să pierzi mușchi, deoarece ei sunt o adevărată „avere” a corpului tău și nu numai din motive estetice.
La ce te ajută masa musculară

Compartimentul muscular, supus unor exerciții zilnice cât de mici, te ajută să pierzi calorii și, deci, să scazi în greutate. Se pierd calorii pentru că, prin exerciții, se clădesc mușchi și se repară leziuni fiziologice minore care apar în cursul exercițiilor. Numărul de calorii nu e mare, dacă nu ești sportiv de performanță. Dar acest puțin se adună și… contează. Mușchii te ajută să te păstrezi activ și mai târziu în viață. Pe măsură ce anii trec, apare oricum așa-zisa sarcopenie fiziologică, deci pierzi în mod natural ceva din capitalul muscular. Cu atât mai mult, trebuie să te pregătești în așa fel încât sarcopenia să fie minimă.

 Mușchii, dacă sunt puși la treabă, îmbunătățesc funcționarea aparatului cardiovascular, moderează tendința de hipertensiune arterială și țin departe diabetul de tip 2.

Trei reguli simple

Care ar fi principalele măsuri pe care trebuie să le iei pentru a te asigura că în cadrul curelor de slăbire nu pierzi mușchi?!

Greutatea excesivă trebuie pierdută lent. 4 kilograme pe lună ar fi o limită maximă. Dacă te grăbești și ai mai mult de pierdut până la un anume eveniment, începe din timp!
Trebuie să mănânci mai multe proteine …un adult sănătos să consume cam 0,83 g de proteine pe kilogram corp pe zi, în timpul unei diete de slăbit trebuie să crești la peste 1 g. De altfel, majoritatea regimurilor sunt ușor hiperproteice, pentru că proteinele satură și stimulează metabolismul. Nu ajunge însă numai atât. Trebuie să mănânci ceva mai multe proteine, dar și să le dispersezi în cadrul tuturor meselor. Studiile au arătat că peste 30 g într-o singură priza este prea mult și organismul nu mai poate folosi judicios ceea ce primește. Ca atare, nu uita să ai proteine și la micul dejun, și la prânz, și la cină. Și, eventual, să ai și o gustare proteică între mese.
Esențiale pentru menținerea maselor musculare sunt exercițiile de rezistență, altfel spus exercițiile în care te… „lupți” cu greutăți. Că este vorba de gantere, de aparate speciale de gimnastică sau pur și simplu de greutatea corpului tău, tot acest ansamblu de exerciții trebuie să devină o rutină pe care să o practici zilnic. Trebuie să îți intre în obicei, în așa fel încât să nu uiți să o pui în aplicare și în restul timpului, nu numai când vrei să slăbești. Până de curând nu erau cunoscute beneficiile extraordinare ale acestor exerciții. Dincolo de faptul că și ele contribuie substanțial la pierderea în greutate, ajută mult și la scăderea colesterolului, la creșterea densității oaselor sau la menținerea sănătății mintale și combaterea depresiei.
În concluzie, este esențial să slăbești, dar fă-o sănătos, păstrându-ți mușchii sănătoși.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.5ba7bab87e948cd08647e4092297b72a.jpg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...