Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Alimente interzise consumului pe stomacul gol!


Monica Badea

Recommended Posts

Încă din copilărie ni s-a spus tuturor să adăugăm cât mai multe fructe și legume în dieta noastră.
Sunt pline de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, care protejează împotriva bolilor de inimă și a cancerului.
Dar uneori, oricât de sănătos ar fi un aliment, poate fi îngrozitor pentru stomacul gol!

1. Roșii
Roșiile sunt pline de vitamine, antioxidanți și ingrediente solubile. Cu toate acestea, atunci când sunt consumate pe stomacul gol, aceste ingrediente se combină cu acidul din stomac, ceea ce ar putea duce la blocarea stomacului. Acest lucru pune presiune pe stomac, ceea ce provoacă dureri, și este deosebit de periculos pentru persoanele care suferă deja de ulcere sau reflux acid.

2. Citrice
Dacă aveți probleme cu esofagul, puneți acea portocală! Deși citricele, cum ar fi portocalele, grapefruiturile, mandarinele, lămâile și lămâile, sunt bogate în vitamina C, fibre, antioxidanți, potasiu și calciu, ele pot irita un esofag deja inflamat. Data viitoare vă poftiți niște fructe pe stomacul gol, căutați căpșuni, pepene verde, afine, mere sau zmeură.

3. Cocături
- când observați micul dejun plin de cornuri si pateuri, gândiți-vă din nou. Deși cornurile și covrigii sunt deliciosi, ambele sunt pline de drojdie, ceea ce irită mucoasa stomacului și poate provoca flatulență. Nimeni nu vrea asta!

4. Băuturi carbogazoase
Aceasta ar trebui să fie o nebunie. În realitate, nu ar trebui să consumi niciodată băuturi carbogazoase. Studiile au arătat că cresc riscul de cancer, boli de inimă, diabet și leziuni hepatice. Sifonul conține în mod normal aproximativ 8-10 lingurițe de zahăr, care, pe stomacul gol, este același lucru cu injectarea de 6 până la 8 ori mai mult zahăr în sânge decât ar trebui să existe vreodată. Acest lucru creează o cursă de insulină, care declanșează o creștere a adrenalinei, urmată de un nivel ridicat de zahăr. Ca să nu mai vorbim, simptomele de sevraj după aceea! Doar nu o faceți, oameni buni.

5. Cafea sau ceai
Deși este tentant să porniți oala de cafea primul lucru dimineața, într-adevăr nu este în interesul stomacului dvs.! Consumul de cafea pe burtă goală poate crește nivelul acidului clorhidric până la vărsături sau constipație. Nivelurile crescute de acid încetinesc, de asemenea, digestia proteinelor, ceea ce provoacă balonare, inflamație a intestinului sau chiar cancer de colon. La fel, consumul de ceai pe stomacul gol reduce bila și acidul din stomac și, de asemenea, îți elimină pofta de mâncare.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.790aa316600ba372a7383eb70bfa33fa.jpg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...