Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cofeina și dieta!


Monica Badea

Recommended Posts

În diete, cofeina este bine-venită, pentru că scade apetitul.
Este drept, doar temporar. Foamea scade și astfel este puțin probabil să mănânci excesiv la următoarea masă.

Stimulează metabolismul bazal. Este adevărat că nu este o stimulare de anvergură, vorbim doar de câteva calorii arse în plus. Dar este un avantaj, mai ales când ai o ocupație sedentară și puțin timp să faci mișcare (atenție, nu am spus că nu trebuie să faci mișcare… trebuie, dar cafeaua ajută oricum).

Cofeina este un stimulent general. De la eficacitatea utilizării caloriilor de către organism, la disponibilitatea ta de a face mai mult efort, deci de a consuma mai multă energie, cofeina ajută.

Cofeina nu ar trebui să crească tensiunea arterială. Este adevărat că, administrată în exces, poate provoca tahicardie sau bătăi neregulate ale inimii, dar aceasta doar dacă se ajunge la intoxicație cofeinică și nu are legătură cu tensiunea arterială

Reactivitatea la cofeină este individuală. Unii pot consuma doze mari, fără probleme, alții devin agitați, tahicardici și cu manifestări de neliniște și la doze foarte mici. Deci încearcă să vezi în ce categorie te poți include. Cu mențiunea că, pe măsură ce trece timpul și consumi produse cu cofeină, reactivitatea scade și vei tolera probabil doze mai mari fără probleme.

Cât de mare poate fi cantitatea zilnica?!

Autoritatea Europeană de Sănătate Publică spune că un adult sănătos are voie până la 400 mg de cofeină pe zi, iar la o priză nu trebuie depășită 200 mg. Ca să ai un reper, un espresso tare are 70-80 mg de cafeină.

Este destul de greu de depășit doza anterioară numai consumând cafea.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.9a2604910a22e86c3b5fd0f6a85788e2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...