Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Durerea de cap,aparent fără cauze!


Monica Badea

Recommended Posts

Te confrunti uneori cu dureri de cap care aparent nu au nicio cauza?

Si cu toate acestea, de multe ori te indispun fiindca sunt dureri surde sau medii ca intensitate.

Creierul nostru este format din 75% apa, ceea ce inseamna ca orice urma de deshidratare poate duce rapid la dureri si tensiune. Daca observi ca durerile de cap apar in zilele in care bei mai putina apa sau stai mai mult in caldura, aceasta poate fi cauza

In cadrul unui studiu, cercetatorii au descoperit ca femeile obeze (cele care aveau un indice de masa corporala egal cu 30) aveau un risc cu 35% mai mare de a avea dureri de cap, comparativ cu cele care aveau un IMC mai mic. Obezitatea morbida sau severa (IMC egal cu 40) a crescut sansele de a suferi de dureri de cap cu 80%.

Char daca esti o persoana ocupata, foamea este un factor declansator destul de des intalnit cand vine vorba de durerile de cap,așa ca nu mai este cazul sa sari peste mese.

Putina cofeina poate ajuta in cazul durerilor de cap, dar prea multa cofeina le poate declansa. Daca stii ca in cazul tau cofeina e cea care iti cauzeaza durerile de cap, renunta treptat la cafea pana cand ajungi sa consumi cofeina nu mai mult de doua zile pe saptamana.

Un studiu amplu spune ca persoanele care dorm, in medie, 6 ore pe noapte tind sa aiba in mod semnificativ dureri de cap mai severe si mai frecvente decat persoanele care dorm mai multe ore.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.5efb0a43383ac089000de616eff705c5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...