Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Consumul de alcool și slăbirea!


Monica Badea

Recommended Posts

Îți dorești să scazi în greutate, dar obișnuiești să consumi băuturi alcoolice? Fie el ocazional sau frecvent, consumul de alcool îți poate afecta sănătatea, dar și greutatea.

Alcoolul în sine are 7 calorii pe gram și se metabolizează la fel ca grăsimile. Nu are niciun fel de aport nutritiv, nu conține vitamine sau minerale. Practic, corpul nu beneficiază de nimic, iar caloriile provenite din alcool sunt „goale”.  Alcoolul, ca urmare a efectului său, îți poate reduce și stăpânirea de sine, ceea ce, în multe cazuri, conduce la excese alimentare.

Băuturile alcoolice și caloriile

Cele mai multe băuturi alcoolice conțin calorii provenite din diverse ingrediente: zahăr, carbohidrați, grăsimi. În special lichiorurile și cocktailurile dulci pot ajunge la conținuturi calorice foarte ridicate. Iată cele mai populare băuturi și conținutul lor caloric per 100 g.

Bere blondă – 44 kcal
Bere brună – 48 kcal
Vin alb dulce – 70 kcal
Vin roșu dulce – 100 kcal
Șampanie dulce – 117 kcal
Vermut 13% – 158 kcal
Pina Colada – 174 kcal
Rom – 231 kcal
Coniac 40% – 239 kcal
Gin – 263 kcal
Votcă – 231 kcal
Whisky – 251 kcal
Burta de la… bere?

Părerea generală este că băutorii de bere au o tendință de a acumula grăsime în jurul taliei, mai ales pe măsură ce avansează în vârstă. Dar este într-adevăr berea de vină pentru stratul adipos de pe abdomen? Nu toți băutorii de bere au burtă. Excesul alimentar cauzează depozitele de grăsime abdominală. Caloriile peste nevoile corpului se depun, indiferent că provin din alcool, dulciuri sau porții de mâncare supradimensionate, iar bărbații au tendința genetică de a stoca grăsime pe abdomen. Berea e învinuită și pentru că e foarte ușor să consumi prea multă. O bere mică ajunge la aprox. 150 de kcal și, contrar așteptărilor, nu stinge setea. Adaugă și gustările cu multe calorii care pot însoți ieșirile la bere: aripioare picante, pizza, chipsuri…

Afectarea ficatului și kilogramele în plus

Principalul rol al ficatului este de filtru pentru substanțele toxice care ajung în organism. Ficatul joacă și rolul esențial în metabolismul grăsimilor, proteinelor și carbohidraților. Consumul excesiv de alcool poate cauza afecțiunea numită ficat gras. Aceasta influențează funcția ficatului, alterând felul în care organismul metabolizează grăsimile și carbohidrații. Felul în care corpul tău depozitează energia poate să îngreuneze mult demersul de a pierde în greutate.
Cauzează probleme digestive

Consumul excesiv de alcool poate afecta funcția digestivă. Acest lucru conduce la o scădere a calității și cantității de sucuri digestive și la îngreunarea tranzitului intestinal. Consumul de alcool poate afecta absorbția nutrienților și poate avea un impact major asupra organelor ce influențează greutatea corporală.

0 beneficii pentru sănătate

S-a considerat în trecut că un consum moderat de alcool, mai ales din surse sigure, naturale, aduce beneficii sănătății. Acest mit a fost demontat de oamenii de știință acum mai bine de un deceniu, ca urmare a unui studiu amplu, realizat între anii 1990-2006, pe 26 de milioane de persoane. Concluzia studiului a fost că cel mai sigur consum de alcool este zero și că alcoolul este una dintre cele mai importante cauze de îmbolnăvire și deces. Peste 60 de boli acute și cronice sunt asociate cu consumul de alcool.

Așadar, dacă îți dorești să slăbești sau să îți menții greutatea și sănătatea, sfatul e simplu și cel pe care l-ai anticipat: nu consuma alcool!

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.8a7894863c947d801c0043644531f066.jpg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...