Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Dependența provocată de unele alimente fără să realizam!


Monica Badea

Recommended Posts

Din ce in ce mai multe persoane se lupta cu diverse pofte alimentare, au probleme cu greutatea si nu se pot abtine sa nu manance adevarate festinuri, multe dintre ele chiar in miez de noapte. Pentru multi este o lupta pe care o pierd in fiecare zi. Si asta pentru ca exista anumite substante chimice in alimente, denumite exorfine, care dau aceeasi dependenta pe care o dau si drogurile.
Pentru a castiga insa o astfel de lupta trebuie sa iti cunosti macar putin adversarul. Trebuie cunoscute macar cateva lucruri despre exorfine pentru ca producatorii de mancare fast-food, precum marile lanturi de restaurante cu specific fast-food, stiu totul despre aceste chimicale. De fapt, ei manipuleaza ingredientele utilizate pentru a stimula apetitul si a declansa un ciclu adictiv de supraalimentare si evident de boli aferente.

Iata cativa dintre alimentele principale care creeaza dependenta

Lactatele
Lactatele reprezinta grupul de alimente cel mai studiat pentru influenta sa opioida, in special laptele si branza. Proteina din lactate, cazeina, este metabolizata in peptide mai mici si exista o intreaga familie de agenti activi denumiti cazomorfine. Dorinta de branza poate fi blocata de aceleasi medicamente utilizate ca antidot in supradoza de droguri!
Consumam de cinci ori mai multa branza decat consumam acum zece ani, deseori la fiecare masa. Marii producatori de fast-food cunosc aceasta dependenta de lactate, ceea ce le genereaza vanzari mai mari. Persoanele care incearca sa devina vegani marturisesc faptul ca cel mai greu le este sa renunte la branza; diminuarea treptata a consumului acestui grup de alimente poate creste rata succesului.
Trebuie inteles faptul ca laptele contine substante opioide, care sunt menite sa tina vitelul langa mama sa. este un fenomen prezent la toate mamiferele prin care mamele isi tin aproape pruncii. Oamenii sunt singurele mamifere care consuma lapte dupa perioada prunciei si acel lapte nici macar nu provine de la specia lor.

Carnea
Sangele din carne contine albumina, hemoglobina si gama globulina si toate aceste substante activeaza receptori opioizi. Intr-un studiu, participantii ce au fost supusi unui tratament cu un medicament ce bloca receptorii opioizi, consumatorii de carne si-au redus consumul de sunca cu 10%, de salam cu 25% si de ton cu 50%!
activitate opioida si este denumita deseori gliadorfina. Si in orez exista o proteina ce produce efecte similare. Daca nu poti manca fara paine, cel mai probabil este din cauza acestei dependente.

Zaharul si grasimile
Titlurile publicatiilor de pretutindeni vuiau anul trecut despre rezultatele unor teste facute asupra soarecilor pentru a demonstra dependenta acestora creata de biscuitii Oreo, folositi in cadrul testului datorita continutului lor crescut de zahar si grasimi. Cel mai interesant a fost insa faptul ca acelasi afect s-a resimtit la soareci si in cazul administrarii acestora de cocaina si morfina. De fapt, mai multe studii anterioare au demonstrat deja efectele opioide ale amestecului de zahar si grasimi (ganditi-va numai la gogosi) care pot fi neutralizate cu medicamente specifice pentru neutralizarea efectelor narcoticelor.
Combinatia de zahar si grasime reprezinta si motivul pentru care ciocolata este un aliment descris ca avand potential adictiv.

Evita sa cumperi acasa sau la birou prea multe produse ce contin lactate, carne, grau rafinat, zahar si grasimi, pentru a nu fi tentat sa le consumati.
Inlocuieste-le cu alimente ce stabilizeaza zaharul in sange, precum fasole, nuci, seminte, fructe intregi si cereale integrale.
Incepe ziua cu un mic dejun sanatos (cu alimente cu continut scazut de exorfine).

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.7c0b1ebc90f4925df713b9cf30db40fe.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...