Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Fructe care susțin sănătatea inimii!


Monica Badea

Recommended Posts

Rodia și curmalele, prietenele inimii

Profitați din plin de sucul de rodie căruia îi puteți îndulci gustul prin asocierea cu câteva curmale. Aceasta măcar până când apar fructele autohtone.

Beneficiile pentru inimă

Pe lângă faptul că această combinație poate constitui oricând un mic dejun energizant sau o gustare exotică plină de vitamine și nutrienți, mai există un argument puternic în favoarea acestei asocieri: specialiștii israelieni au demonstrat că rodia și curmalele pot proteja inima de îmbolnăvire. Practic, aceste două minuni ale naturii sunt dușmani redutabili ai procesului de ateroscleroză, care constă și acumularea de grăsimi periculoase pe pereții arterelor, fenomen ce poate duce la accident vascular și la infarct.
Procesul de ateroscleroză este complex și este determinat de mai mulți factori, însă oxidarea colesterolului și acumularea sa pe pereții vaselor de sânge este o componentă importantă, ce poate avea consecințe grave asupra stării de sănătate a vaselor de sânge. Aici intră în scenă asocierea rodiei cu câteva curmale, pentru că acestea conțin substanțe antioxidante, polifenoli, care împiedică oxidarea LDL-colesterolului, așa-numitul “colesterol rău” și favorizează îndepărtarea sa de pe pereții arterelor.
Combinația dintre rodie și curmale

Pentru că rodia și curmalele conțin polifenoli diferiți, cercetătorii israelieni au ajuns la concluzia că o combinație dintre cele două vegetale extrem de benefice poate avea un impact și mai mare asupra organismului decât consumul separat de rodie și curmale. Chiar și sâmburele curmalei conține substanțe antioxidante benefice. Studiile au fost făcute pe celule arteriale dar și pe cobai, iar specialiștii au ajuns la concluzia că tripla combinație de suc de rodie, curmale și sâmbure de curmale reduce cu 33 de procente stresul oxidativ și cu 28 la sută cantitatea de colesterol depusă pe artere.

Însă și fără sâmbure, efectele sunt similare. Beneficiarele acestor descoperiri sunt în primul rând persoanele care au risc crescut de boală cardiovasculară. Însă și persoanele sănătoase pot consuma un pahar cu suc de rodie alături de 3 curmale pentru a-și menține aparatul cardiovascular într-o stare cât mai bună. Medicii israelieni insită asupra beneficiilor sporite ale combinației față de consumul separat de rodie și curmale.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.32e912d85943690aec702bebbee71dc8.jpg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...