Monica Badea Posted August 25, 2021 Posted August 25, 2021 Ingrediente:-500 gr făina integrala, -150 ml apa clocotită, -10 gr drojdie uscata, -un praf de sare, -10 curmale date la blender cu putina apa pentru a se obține o pasta dulce , -un borcan de dulceața(eu am pus de prune făcută anul trecut cu îndulcitor), -50 ml ulei , -miez de nuca macinat…la nevoie mai adăugați sau mai diminuați apa(in funcție de făina ..sa fie un aluat ca pentru un cozonac normal) Am pus făina într-un castron,am făcut o adancitura și am pus drojdia cu putina apa calda(am lăsat 5 minute sa se activeze)am adăugat pasta de curmale,praful de sare și am amestecat.am adăugat apa fierbinte puțin cate puțin,apoi când s-a strâns bine toată făina am adăugat uleiul.am incorporat bine totul și am pus la caldura(acorperind vasul) pana când și-a dublat volumul(cam 30 de minute) Am întins cu mâinile umezite cu ulei,2 foi și le-am umplut cu dulceața de prune,am presărat miez de nuca și am rulat,apoi am împletit și am pus in tava. Am lăsat 40 de minute la dospit,după care am pus la cuptor pentru 50 de minute la 170 de grade(se taie doar rece)! Quote
Recommended Posts