Jump to content

Recommended Posts

Posted

Expertii spun ca ceapa este benefica pentru cei cu diabet de tip 2, iar prin consumul acestui aliment, pacientii diabetici si-ar putea imbunatati controlul glicemiei si ar putea sa isi scada nivelul colesterolului. Ceapa contine cantitati mari de fibre, fier, potasiu, vitamina C si numerosi nutrienti esentiali care contribuie la mentinerea sanatatii in diverse moduri. Asa ca astazi incercam sa aflam raspunsul la o intrebare: au diabeticii voie sa consume ceapa? Regimul alimentar joaca un rol esential cand vine vorba de controlul diabetului, mai ales ca atat hiperglicemia, cat si hipoglicemia pot pune viata pacientului in pericol. O dieta sanatoasa, care este bogata in nutrienti si contine foarte putine grasimi si calorii poate ajuta la evitarea complicatiilor asociate cu diabetul de tip 1 si diabetul de tip 2. Alimentele precum ceapa reprezinta un aliat de top, care poate fi inclus in regimul pentru diabet, pentru ca aceasta poate reduce nivelul de zahar (glucoza) din sange. Parte din familia de plante erbacee cu bulbi Alliaceae, care include usturoiul, prazul si arpagicul, ceapa reprezinta una dintre cele mai sanatoase legume si este cultivata si la noi in tara. Contine putine calorii, insa este bogata in vitamine, minerale si antioxidanti puternici, care te pot ajuta sa iti reduci riscul in privinta a numeroase afectiuni, cum ar fi obezitatea, bolile de inima, etc. Potrivit cercetatorilor, "Ceapa este un aliat ieftin si disponibil, care a fost folosit multa vreme ca supliment nutritiv. Ea are potentialul de a fi folosita in tratarea pacientilor cu diabet", "Ceapa nu este bogata in calorii, insa cu toate acestea, extractul pare sa creasca rata metabolica si, odata cu aceasta crestere, a crescut si apetitul, ducand la o hranire mai intensa a soarecilor",susțin cercetătorii. Asadar, adaugand ceapa in dieta ta zilnica, vei descoperi ca aceasta poate fi o excelenta alegere alimentara, care poate sa ajute la mentinerea controlului glicemiei. Poti folosi ceapa fie ca ingredient principal, cand gatesti, pe post de condiment si ca garnitura, mai ales ca poate adauga un plus de savoare preparatelor tale culinare.

237863917_165074465756475_3943802618145020719_n.jpg.fc7287b4a851f10efc374075e778cb84.jpg

sursa

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...