Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Dieta cu conținut scăzut de proteine!


Monica Badea

Recommended Posts

Dietele cu conținut scăzut de proteine nu sunt toate la fel

O dietă cu conținut scăzut de proteine și conținut ridicat de carbohidrați reprezintă un cadru potrivit pentru a obține beneficii maxime pentru sănătate din carbohidrații care sunt accesibili bacteriilor din colon (fasole, mazăre, linte, năut, pâine integrală, paste integrale), dar poate fi, de asemenea, un mijloc de a maximiza efectele adverse ale carbohidraților foarte procesați.

Cercetătorii au observat că amestecul de glucoză 50:50 cu fructoză a creat cele mai ridicate niveluri de obezitate la șoareci, chiar și atunci când consumul de calorii era comparabil cu alți carbohidrați. Acest lucru sugerează că o calorie nu este o calorie atunci când vine vorba de carbohidrați, inclusiv zaharuri și că aportul combinat de glucoză și fructoză favorizează obezitatea și deteriorarea sănătății metabolice.

Cercetătorii spun că această constatare ar putea fi o surpriză pentru mulți, deoarece, deși există un consens că excesul de calorii din zahăr provoacă creșterea în greutate și boli metabolice, există o dezbatere activă asupra cărei forme de zahăr (zaharoză, sirop de porumb bogat în fructoză, glucoză, fructoză) este cea mai dăunătoare.

Pentru mulți oameni care doresc să-și îmbunătățească stilul de alimentație, carbohidrații sunt un fel de dușman pe care se străduiesc să-l ocolească, eliminându-l uneori cu totul din dietă. Acest lucru este o greșeală. Este adevărat că reducerea sau eliminarea carbohidraților rafinați are beneficii, însă carbohidrații buni pot fi păstrați în alimentație. Altfel, persoanele care nu consumă nici carbohidrați buni riscă să piardă beneficiile acestora atât pentru reglarea greutății, cât și pentru o digestie bună.

Cu alte cuvinte, rezultatele acestui studiu explică de ce este mai bine să se evite consumul regulat de alimente precum zahărul alb, pâinea albă, pizza, prăjiturile și alte produse de cofetărie și de ce este bine să existe în farfurie orez brun, ovăz, quinoa, leguminoase fierte și legume crude sau gătite.

În ceea ce privește oamenii, o astfel de dietă cu proteine puține și bazată pe carbohidrați buni poate arăta în felul următor:

Mic dejun: un bol cu terci de ovăz, lapte (animal sau vegetal) și bucăți de fructe

Gustare între micul dejun și prânz: bețe de morcovi, țelină, ardei sau felii de roșii

Prânz: o salată de orez brun, boabe fierte de fasole și multe legume crude cu ulei de măsline, ierburi și condimente la alegere și puțină sare

Gustare între prânz și cină: o felie de pâine integrală cu humus și castravete murat

Cina: Cartofi dulci fierți plus o bucată de carne de pește.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.0b1c6d9ab2489c0e4921ea313c78195a.jpg

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...