Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Înlocuiește zahărul cu mierea!


Monica Badea

Recommended Posts

Știm deja că zahărul rafinat are efecte nocive fie că suferim de afecțiuni cronice sau nu, iar consumul pe termen lung le poate chiar declanșa. Cu toate astea pare dificil să renunțăm complet la el, mai ales când ne bucurăm de gustul său plăcut sau de energia pe care ne-o oferă.
În schimb, mierea are toate aceste efecte pozitive și încă un avantaj important: este foarte sănătoasă.

Mierea este un medicament natural

Probabil când te gândești la miere nu o legi imediat de noțiunea de sănătate, cum faci în privința fructelor sau legumelor. Însă mierea conține antioxidanți, are proprietăți antibacteriene și cicatrizante.

Nu este neapărat cea mai bună sursă de vitamine și minerale, însă în mod cert este una dintre cele mai sănătoase surse de zahăr. Poate calma tusea, poate împiedica infectarea rănilor, calmează alergiile și aparent, poate preveni cancerul.

Mierea își poate pierde din proprietăți la temperaturi foarte mari

Specialistii spun că, supusă unor temperaturi foarte mari, mierea trece prin anumite procese chimice în urma cărora o parte din enzimele vii si vitamina C se inactivează. De aceea, evitați să adăugați miere în băuturi fierbinți.

Dacă preparați cafea, ceai sau lapte, nu adaugati mierea la fierbere, lasați băutura să ajungă la temperatura camerei înainte de a adăuga mierea. În legătură cu mult vehiculata aldehidă care apare in mierea fierbinte-HMF – hidroximetilfurfurol, aceasta apare prin deshidratarea unor zaharuri si interactiunea cu unele proteine, la o temperatura mai mare de 40 grade C, insa concentratia din miere nu ajunge la valori atat de mari incat sa determine toxicitate in organism; exista multe alte ingrediente cu o concentratie mai mare, cum ar fi cafeaua prajita, painea prajita, produsele de patiserie. Insa rezervele cu privire la supunerea la incalzire a mierii provin din faptul ca isi pierde din proprietati, nu ca ar deveni toxica.

Ne energizează și induce o stare de bine
Când glucoza din mierea de albine este procesată și ajunge în sânge, nivelul nostru de energie crește. De aceea, după ce consumi ceva dulce, cum este și mierea, ai mai multă energie, ești mai puțin stresată și te simți mai bine.

Dacă ești obosită dimineața adaugă o linguriță de miere în cafea sau ceai, sau apelează la ea după-amiaza, ca parte a unei mici gustări între prânz și cină.

Poate fi adăugată în aproape orice combinație

Te-ai gândit vreodată să adaugi mierea în sosuri? Încearcă! Mierea e delicioasă nu doar în deserturi sau la micul dejun, ci și în freshuri, salate sau mâncăruri gătite. Poate echilibra gusturile mai puternice de sărat sau acru.
De exemplu, prepară un dressing din iaurt și miere pentru salata ta cu rucola. Sau unge puțin pieptul de pui cu miere înainte de a-l băga la cuptor, pentru o crustă delicioasă.

Este ideală pentru înfrumusețare

Când vine vorba despre cosmetică, mierea are beneficii în orice plan îți trece prin minte. Pentru piele, pentru păr, pentru unghii. Este intens hidratantă, și o poți aplica singură sau în combinație cu fructe, legume, iaurt sau uleiuri naturale.

Chiar dacă ai tenul gras, poți realiza o mască cu miere de albine de 2-3 ori pe lună, în special iarna. Va compensa lipsa de vitamine de la nivelul tegumentului și îți va lăsa pielea foarte luminoasă.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.977345fde4f282e299d009ee273f98ce.jpg
sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
    • -1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse) -1,5 kg ardei capia copți -750 gr morcovi dați pe răzătoare -100 ml ulei (eu am pus de masline ) -100 ml oțet -100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr - 2 lingurițe sare -condimente după gust Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor. Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor! Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte. Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti ! Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!
×
×
  • Create New...