Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Înlocuiește zahărul cu mierea!


Monica Badea

Recommended Posts

Știm deja că zahărul rafinat are efecte nocive fie că suferim de afecțiuni cronice sau nu, iar consumul pe termen lung le poate chiar declanșa. Cu toate astea pare dificil să renunțăm complet la el, mai ales când ne bucurăm de gustul său plăcut sau de energia pe care ne-o oferă.
În schimb, mierea are toate aceste efecte pozitive și încă un avantaj important: este foarte sănătoasă.

Mierea este un medicament natural

Probabil când te gândești la miere nu o legi imediat de noțiunea de sănătate, cum faci în privința fructelor sau legumelor. Însă mierea conține antioxidanți, are proprietăți antibacteriene și cicatrizante.

Nu este neapărat cea mai bună sursă de vitamine și minerale, însă în mod cert este una dintre cele mai sănătoase surse de zahăr. Poate calma tusea, poate împiedica infectarea rănilor, calmează alergiile și aparent, poate preveni cancerul.

Mierea își poate pierde din proprietăți la temperaturi foarte mari

Specialistii spun că, supusă unor temperaturi foarte mari, mierea trece prin anumite procese chimice în urma cărora o parte din enzimele vii si vitamina C se inactivează. De aceea, evitați să adăugați miere în băuturi fierbinți.

Dacă preparați cafea, ceai sau lapte, nu adaugati mierea la fierbere, lasați băutura să ajungă la temperatura camerei înainte de a adăuga mierea. În legătură cu mult vehiculata aldehidă care apare in mierea fierbinte-HMF – hidroximetilfurfurol, aceasta apare prin deshidratarea unor zaharuri si interactiunea cu unele proteine, la o temperatura mai mare de 40 grade C, insa concentratia din miere nu ajunge la valori atat de mari incat sa determine toxicitate in organism; exista multe alte ingrediente cu o concentratie mai mare, cum ar fi cafeaua prajita, painea prajita, produsele de patiserie. Insa rezervele cu privire la supunerea la incalzire a mierii provin din faptul ca isi pierde din proprietati, nu ca ar deveni toxica.

Ne energizează și induce o stare de bine
Când glucoza din mierea de albine este procesată și ajunge în sânge, nivelul nostru de energie crește. De aceea, după ce consumi ceva dulce, cum este și mierea, ai mai multă energie, ești mai puțin stresată și te simți mai bine.

Dacă ești obosită dimineața adaugă o linguriță de miere în cafea sau ceai, sau apelează la ea după-amiaza, ca parte a unei mici gustări între prânz și cină.

Poate fi adăugată în aproape orice combinație

Te-ai gândit vreodată să adaugi mierea în sosuri? Încearcă! Mierea e delicioasă nu doar în deserturi sau la micul dejun, ci și în freshuri, salate sau mâncăruri gătite. Poate echilibra gusturile mai puternice de sărat sau acru.
De exemplu, prepară un dressing din iaurt și miere pentru salata ta cu rucola. Sau unge puțin pieptul de pui cu miere înainte de a-l băga la cuptor, pentru o crustă delicioasă.

Este ideală pentru înfrumusețare

Când vine vorba despre cosmetică, mierea are beneficii în orice plan îți trece prin minte. Pentru piele, pentru păr, pentru unghii. Este intens hidratantă, și o poți aplica singură sau în combinație cu fructe, legume, iaurt sau uleiuri naturale.

Chiar dacă ai tenul gras, poți realiza o mască cu miere de albine de 2-3 ori pe lună, în special iarna. Va compensa lipsa de vitamine de la nivelul tegumentului și îți va lăsa pielea foarte luminoasă.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.977345fde4f282e299d009ee273f98ce.jpg
sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente:15 prune uscate ,1,praf de sare de lămâie,750-800 ml apă fierbinte ..avem nevoie și de un recipient cu capac !am pus in recipient 15 prune ,am adăugat apa fierbinte,am pus capacul și am lăsat să se răcească,apoi am amestecat cu o lingură și am adăugat un praf de sare de lămâie după care am pus la frigider (peste noapte )..a doua zi e bun de consumat ..un pahar de 250 ml înainte de mic dejun (și 5 prune ..după ce bem apa de prune vom mânca și 5 prune ..așadar pt fiecare 250 ml lichid vom consuma și 5 prune care s-au hidratat peste noapte )..consumați zilnic acest lichid ..balonarea dar și constipația vor dispărea !
    • Ingrediente: :2 banane bine coapte și zdrobite bine cu o furculița sau cu blenderul vertical,1 ou,50 ml apă ,200 gr făină de cocos sau fulgi de cocos măcinați bine ,esență ,2 linguri cu cacao (dacă mai necesită apă puteți adăuga puțin câte puțin până obțineți o coca groasă și sfărâmicioasă ..se lucrează puțin mai greu cu făină de cocos pt ca nu leagă perfect preparatul )..eu nu am adăugat îndulcitor dar dacă doriți să iasă mai dulci puteți să puneți 100 gr îndulcitor sau 1-2 linguri cu zahăr!Am amestecat toate ingredientele și am lăsat 15 minute la odihnă după care am format biscuiți mari dar subțiri (eu am lăsat marginile puțin crestate )!Am copt biscuiții la 180 gr pentru 20 de minute și după ce s-au răcit bine i-am uns cu puțină miere și am presărat deasupra fulgi de cocos!
    • Ingrediente:250 gr făină integrală,5 linguri ulei ,8 linguri apă minerală rece (merge și plată ),100 gr eritritol (îndulcitor),1 praf de copt (în funcție de făina folosită mai adăugați sau mai tăiați din apă ..în clip veți vedea cum trebuie să fie aluatul )Am pus rând pe rând toate ingredientele și se frământa 5 minute (azi nu am frământat de mâna așadar am lăsat 10 minute la viteza 2 la aparat -malaxor ).Am lăsat la odihnă coca apoi am întins o foaie subțire pe care am uns o umplutură de gem de prune și nucă măcinată (am pus la ochi ),am rulat foaia și am tăiat în bucăți potrivite pe care le-am pus în tavă pe hârtie de copt cu umplutura în sus !Am copt melcii la 180 gr pt 25 de minute!La răcire îi puteți unge cu miere sau puteți pudra cu îndulcitor praf !
    • Ingrediente:2 linguri zahăr pt caramelizat ,200 gr eritritol(am pus 50 gr de eritritol cu cele 2 linguri de zahăr la caramelizat ..eritritolul nu se caramelizeaza bine singur ,mai mult iese un sirop decât un caramel ,de aceea îl ajut cu puțin zahăr),5 ouă ,500 ml lapte ,1 praf de sare ,esență de vanilie! Am amestecat ingredientele,am ars zahărul și eritritolul și am “asamblat “ într-o tavă antiaderenta ! Am copt crema de zahăr pt 40 de minute la 180 gr (am pus tava cu cremă în tava aragazului în care era și apă ,deci un fel de bain marie )! Crema se taie doar rece !
    • Ingrediente:5 albușuri (am avut rămase de la o cremă ),1 ou întreg ,1 linguriță de sare ,6 linguri făină neagră am pus eu ,jumătate plic praf de copt (ar fi mers și întreg ,creștea mai mult),cozi de ceapă verde ,jumatate de ardei gras ,mărar ,condimente,2 linguri ulei ! Am bătut albușurile spuma cu un praf de sare apoi am adăugat restul ingredientelor amestecând ușor cu o lingură de lemn..am copt checul la 180 gr pt 35 de minute! L-am tăiat când s-a răcit bine !
×
×
  • Create New...