Monica Badea Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 Ingrediente pentru foaie -150 ml apa calda spre fierbinte -1 lingurița sare -40 ml ulei(eu folosesc de măsline) -300 gr făina integrala(mai exact atât câta înghite apa pentru a obține un aluat elastic si bun de lucru) Ingrediente umplutura -100 gr mozzarela -100 gr ciuperci -200 gr spanac -1 ceapa -sare si condimente -1 ou Se pune apa fierbinte într-un vas încăpător,se adauga sarea și jumatate din ulei. Se adauga treptat făina(amestecam cu o lingura pana când se îngroașa,apoi cu mâna),punem făina atât cât e nevoie din cantitatea de 300 gr pentru a obține o Coca buna de lucrat la masa dar nu prea tare(eu am pus cele 300 gr plus încă doua linguri ..deci depinde si de făina folosită) Am frământat 5 minute Coca timp in care am adăugat si restul de ulei pentru a dezlipi Coca de pe vas si de pe mâini. Lăsam Coca ,la cald învelită,timp in care facem umplutura. Se pun toate Ingredientele in vasul blenderului,si se mixează pana când obținem o pasta groasa. Întindem foaia pe masa,cât mai subțire posibil și punem umplutura(eu am întins doua foi,sa pot rula mai ușor)apoi rulam precum o clătită și așezăm in tava rotundă sau de care avem(eu am făcut in tava rotundă,am rulat precum un melc) Ungem placinta cu ou și adăugăm după plac și semințe dupa care dam la cuptorul încins la 180 gr pentru 30 de minute sau pana când se rumenește. Se taie placinta când se răcorește bine. Puteți folosi foile pentru orice umplutura și forma placintei poate fi după cum dorește fiecare. 1 Quote
Recommended Posts