Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Care sunt alimentele care te ajuta la slăbit fără dietă?!


Monica Badea

Recommended Posts

O slabire si o silueta mult visata incep, in primul rand, cu cumparaturile pe care le facem periodic la piata sau la supermarket.

In cazul in care va confruntati cu o greutate excesiva, este indicat sa solicitati sfatul unui medic nutritionist. Dar daca vreti sa scapati de un kilogram, doua cu care v-ati trezit dupa vacanta, o perioada mai sedentara sau pur si simplu pentru ca ati exagerat cu mancarea intr-o perioada stresanta, este bine sa va reexaminati lista de cumparaturi si sa va asigurati ca aceasta contine numai alimente care, in cantitati mici, va pot ajuta sa reveniti la greutatea normala. Iata ce ar trebui sa contina aceasta lista de cumparaturi:

Paine si cereale integrale

In primul rand, optati pentru painea integrala, cerealele integrale, variantele expandate, fara zahar, pastele integrale si orezul brun.

Acestea contin cantitati optime de fibre si va vor ajuta sa obtineti senzatia de satietate consumand cantitati mici.

Carnea slaba

Apoi, alegeti intotdeauna carnea proaspata si gatiti piept de pui fara pielita, carne slaba de curcan sau vita. Incercati, de asemenea, sa consumati cat mai mult peste: crapul autohton de captura, hamsiile sau sardinele sunt optiuni care au un pret bun, la o calitate exceptionala.

Evitati pestele de crescatorie si pangasiusul. Daca nu gasiti peste proaspat tot timpul, alegeti conservele de ton sau sardina in suc propriu. De doua ori pe luna, consumati carne rosie, dar optati pentru muschiul slab de porc sau vita, gatit la cuptor, cu legume.

Oua si lactate

Ouale si lactatele nu trebuie sa va lipseasca din frigider. Cumparati iaurturi si branzeturi low-fat sau branzeturi maturate din care puteti rade cantitati mici peste salate. Urda este excelenta pentru slabire.

Legume si fructe

Cat despre legume si fructe, consumati-le pe cele autohtone, de sezon. Merele, perele, prunele, pepenii si fructele de padure romanesti nu trebuie sa va lipseasca din meniul zilei.

La capitolul “legume”, consumati zilnic varza proaspata, rosii, ardei, ceapa si usturoi, in combinatie cu proteine animale, pentru a atenua impactul nociv al toxinelor care vin la pachet cu acestea si pentru a reduce riscul de cancer si de boala cardiovasculara.

Uleiuri si condimente

Nu uitati de uleiul de masline si de cel de floarea-soarelui, presate la rece, care trebuie consumat crude (o lingurita in salate) si de zeama de lamaie, la fel de buna peste tot soiul de preparate.

Beti apa minerala, plata, ceai verde si nu uitati sa adaugati in mancare condimente din belsug pentru savoare, dar si pentru beneficiile pe care acestea le au pentru sanatate. Patrunjel, marar, leustean, busuioc, rozmarin, mustar fara zahar, turmeric, chimen, piper - toate trebuie consumate cat mai des.   

Hummus

Hummusul contine proteine vegetale din belsug, este foarte satios, insa totodata sarac in calorii. Consumati hummusul cu crakersi dietetici ori cu bete de morcov, telina si ardei gras. Daca aveti hummus in frigider, nu veti fi tentati sa consumati gustari nesanatoase intre mesele principale ale zilei.

Lapte vegetal

E bine sa ai lapte vegetal mereu in frigider, intrucat poate fi consumat sub diverse forme. Mai mult decat atat, acesta are un aport caloric semnificativ mai redus decat cel al laptelui de origine animala. Laptele de migdale, de soia sau de cocos poate fi consumat in smoothie-uri, in preparate coapte, precum si cu seminte de chia inmuiate, sub forma de budinca.

Unt de arahide

Untul de arahide este bogat in proteine, acid folic si vitamina E, insa marele avantaj al acestuia consta in faptul ca nu contine deloc grasimi trans, cu toate ca in compozitia lui se regasesc din belsug grasimile mononesaturate si cele polinesaturate. Asigura-te ca alegi o varianta fara zahar si fara sare.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.a400ee5311d2703cf751edb0a3d294b8.jpg
sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...