Jump to content

Recommended Posts

Posted

Unele cercetări arată că o dietă mai bogată în pește gras a ajutat pacienții cu migrene frecvente să își reducă numărul lunar de episoade și intensitatea durerii.

O alimentație sănătoasă, care conține și pește gras de 2-3 ori pe săptămână, a dovedit mai multe beneficii pentru sănătate în diverse cercetări științifice. Peștele conține acizi grași Omega 3 care au roluri la nivelul inimii, al vaselor de sânge, al plămânilor, al sistemului imunitar și al sistemului endocrin. Acești acizi grași, inclusiv sub formă de suplimente alimentare, au efecte benefice asupra sănătății inimii, asupra dezvoltării fătului și sugarului, asupra funcției cognitive și asupra articulațiilor.
Peștele gras, de ajutor pentru suferinzii de migrene

Acidul linoleic este un acid gras polinesaturat derivat în mod obișnuit, în dieta occidentală, din porumb, soia și alte uleiuri similare, precum și din unele nuci și semințe. Studiile anterioare mai mici ale echipei au încercat să afle dacă acidul linoleic a inflamat țesuturile și căile de procesare a durerii legate de migrenă în nervul trigemen, cel mai mare și mai complex dintre cei 12 nervi cranieni ai corpului. Savanții au descoperit astfel că o dietă mai scăzută în acid linoleic și mai mare în niveluri de acizi grași Omega 3 (cum ar fi cele găsite în pești și crustacee) ar putea calma această inflamație a căilor de procesare a durerii.


Femeile cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani sunt deosebit de predispuse la migrene. Medicamentele disponibile în prezent pentru migrenă oferă de obicei doar o ușurare parțială a simptomelor și pot avea efecte secundare negative, inclusiv apariția dependenței.

Potrivit autorilor studiului, această cercetare a găsit dovezi interesante că modificările dietetice au potențialul de a gestiona mai bine o afecțiune cronică foarte debilitantă, cum ar fi migrena, fără dezavantajele asociate cu administrarea medicamentelor prescrise adesea. Apar, astfel, dovezi suplimentare că alimentele pe care le consumăm pot influența căile durerii, concluzia fiind că schimbările în alimentația obișnuită ar putea oferi o ușurare pentru milioanele de oameni care suferă din pricina migrenelor.
Cum poți încopora mai mult pește în alimentație?

Peștele este ușor de introdus în alimentație de câteva ori pe săptămână, atât la micul dejun, cât și la prânz sau la cină.

De exemplu, somonul afumat poate fi consumat la micul dejun într-un sandviș. Între două felii de pâine integrală unse cu puțină pastă de hrean se pun câteva bucățele de somon afumat, un ou fiert feliat și 2-3 frunze de salată verde. Sau, se poate face un wrap dintr-o lipie integrală, salată verde, ceapă verde rondele, ton din conservă și o lingură de iaurt.

La prânz, se poate consuma pește la grătar, după preferințe, alături de un cartof fiert sau copt și de broccoli preparat la abur și stropit cu un dressing din zeamă de lămâie, usturoi, sare și ulei de măsline.

Dacă se preferă peștele la cină, se poate alege pește la cuptor pe pat de orez brun fiert, alături de salată de varză albă sau roșie, asezonată cu puțină sare și oțet.

De asemenea, peștele poate fi consumat și ca gustare: de exemplu, între prânz și cină, se poate mânca o conservă mică de ton cu 2-3 biscuiți integrali.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.8ea6ea4936c31255da0b93a83d395247.jpg

sursa

  • Like 1
  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...