Monica Badea Posted September 8, 2021 Posted September 8, 2021 Ingrediente-200 gr făina de linte,sau boabe de linte date la râșnița de cafea (eu am pus linte roșie) -100 gr făina de secara(sau de care doriți) -1 lingura semințe de in măcinate -sare -2-3 linguri de ulei -apa rece cât sa obținem un aluat puțin mai gros decât cel pentru clătite Umplutura -500 gr de legume mexicane(eu am folosit congelate ,dar le-am lăsat sa se dezghețe și le-am scurs bine de apa)..puteți folosi orice fel de legume -2-3 linguri de bulion -1 ardei iute tocat mărunt(Opțional) -sare,condimente Se face un aluat moale așa cum am menționat,puțin mai gros decât pentru clătite,se pune in tava pe hârtie de copt jumătate din compoziție și se da 5 minute la cuptor pentru a prinde o crusta. Se adauga umplutura de legume și se acopera cu restul de compoziție. Se coace placinta la 180 gr aproximativ 30 de minute. Se taie când s-a răcorit bine. Quote
Recommended Posts