Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Fumatul și slăbirea!


Monica Badea

Recommended Posts

Unii spun că fumatul îngrașă. Alții, că slăbește. Unii au observat pe pielea lor că s-au îngrășat încă din prima luna în care au renunțat la acest viciu. Alții, dimpotrivă, au slăbit. Ce legătură există, de fapt, între țigară și siluetă și între renunțarea la tutun și slăbit?
Medicii spun că îngrășarea sau slăbirea din cauza sau cu ajutorul țigărilor este ultima grijă pe care ar trebui să o avem atunci când am căzut pradă acestui viciu. Cu toate acestea, e bine să știm cum funcționează relația tutun-greutate și cum se poate evita îngrășarea odată cu renunțarea la țigări.

Fumatul îngrașă: corect. Fumatul slăbește: la fel de corect

Pentru că organismul și metabolismul fiecăruia au propriile particularități, țigara îi poate face pe unii să acumuleze kilograme, iar pe alții să le piardă. Studiile arată că persoanele supraponderale și fumătoare, în special femeile, percep mai greu gustul grăsimilor și al dulciurilor, iar acest lucru le face să mănânce mai mult și, implicit, să se îngrașe. Totuși, acestea sunt excepții pentru că în cele mai multe cazuri fumatul nici nu îngrașă, nici nu slăbește. Tot excepții sunt și cei care, prin fumat, se mențin la un număr mic de kilograme. În cazul acestora, nicotina blochează pur și simplu centrul foamei, ceea ce face ca fumătorul să nu mai simtă nevoia de a mânca. Deși suna tentant pentru cei certați cu kilogramele, nu este tocmai o situație de dorit, pentru că organismul este privat de substanțele nutritive care îi asigura funcționarea în parametri normali.

Cei mai mulți fumători sar peste micul dejun, mulțumindu-se cu tutun în locul acestuia. Acesta este unul dintre cele mai greșite obiceiuri alimentare, pentru că prima masă a zilei trebuie să fie cea mai consistentă.

Renunțarea la tutun îngrașă. Parțial adevărat

Da, din păcate este dovedit faptul că în momentul renunțării la tutun organismul cere compensații. ”Nu-mi dai nicotină și gudron, dar dă-mi ceva de ronțăit. Și, neapărat, ceva dulce”- cam așa s-ar traduce negocierile în momentul în care spui stop unui viciu ca fumatul. Practic, gestul de a duce țigara la gură este înlocuit cu ronțăiala în neștire, iar acest lucru înseamnă îngrășare rapidă. Totuși, conștientizând pericolul, acest efect poate fi evitat. Pe de o parte, în prima lună după renunțarea la fumat este indicat consumul alimentelor cu clorofilă, care pot neutraliza toxinele: salată, spanac, broccoli, rucola, castraveți, ardei, dovlecei. Pe de altă parte, pentru a nu fi tentat să ronțăi nesănătos între mesele principale, e bine să ai la îndemână bucăți de morcov, de ardei, de măr sau alimente bogate în fibre. Și, desigur, metoda sigură de a preveni îngrășarea: sportul practicat constant.

Îngrășarea și fumatul, la fel de rele. Fals

Când nu ești pregătit cu adevărat să renunți la țigară, găsești pretexte pentru a nu o face. Iar unul dintre ele este faptul că efectele negative ale îngrășării sunt la fel de periculoase precum cele ale consumului de tutun. Acest lucru este însă fals. Desigur, îngrășarea vine cu o serie de riscuri, mai ales atunci când se acumulează rapid un număr mare de kilograme, care nu pot fi eliminate în timp. Însă acestea sunt situații excepționale. Tutunul, în schimb, presupune risc crescut de boli cardiovasculare, de cancer pulmonar și impotență, toate acestea fiind clar dovedite prin studii.

Mâncând haotic și fără a face sport, eliminarea tutunului din organism ar putea aduce 3-5 kilograme în plus. Destul de mult în ochii unora, însă, comparând cu beneficiile, este nesemnificativ.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.61587a58dcd34d81ea80f5ff5ccb5794.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...