Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Strategii câștigătoare în slăbire!


Monica Badea

Recommended Posts

De multe ori e suficient să faci câteva schimbări mici în ceea ce privește obiceiurile alimentare și cele ce țin de mișcare. Aplicându-le zi de zi vei ajunge să scazi în greutate, fără eforturi deosebite și fără să-ți dai peste cap stilul de viață.
Abordarea blândă reprezintă noua tendință în domeniul programelor de slăbit. S-a dus vremea metodelor drastice care înnebunesc metabolismul și ne sabotează toate strădaniile de slăbire. Și apoi, să fim sinceri, cui îi place să cântărească mâncarea până la cel ultimul gram, să numere calorii, să renunțe așa, peste noapte, la preparatele preferate sau să facă antrenamente epuizante?

Experții ne asigură că putem slăbi fără a ne supune acestor suplicii. Ei ne recomandă să evităm schimbările radicale, să ne rezervăm timp pentru a stabili diferite repere, pentru a învăța să ne facem cumpărăturile în mod diferit, pentru a adopta zilnic micro-reflexe …
Să declanșezi și să menții procesul de slăbire poate fi ușor decât îți poți imagina. Pentru asta e suficient să tai câte puțin din calorii în fiecare zi și/sau să încerci să „arzi” mai multe grăsimi. Este ceea ce funcționează pe termen lung. În acest scop, fă-ți o prioritate din a face zilnic acest lucruri:

Mergi cu câte 500 de pași în plus pe zi

Ținta finală trebuie să fie cei 10.000 de pași pe zi recomandați de experții în sănătate, efort care-ți poate permite să pierzi câte 1 cm din circumferința taliei la fiecare trei luni. Dacă în momentul de față parcurgi mai puțin de jumătate din această distanță, îți va fi extrem de greu să ajungi să faci acest număr de pași de pe-o zi pe alta. Dincolo de lipsa exercițiului, va interveni și rezistența la schimbare. Așa, crescând treptat distanța, câte 500 de pași pe zi, sunt mult mai multe șanse să bifezi în cele din urmă acest obiectiv.

Dozează cu o lingură

Redu puțin câte puțin din numărul de calorii. De exemplu, atunci când gătești pentru patru persoane, utilizează trei linguri de ulei sau la trei lingurițe de unt în loc de cele patru obișnuite. Procedând astfel de două ori pe zi, se poate ajunge, în final, la un minus de 1.350 de calorii pe lună.

Fă-ți mesele ceva mai acide

Adaugă la fiecare masă suc de lămâie (în salate sau peste pește, de pildă) sau oțet. Acest lucru va scădea indicele glicemic (IG) și, drept urmare, va diminua secreția de insulină, răspunzătoare de stocarea de țesut adipos. Pentru a spori acest efect, mănâncă în fiecare zi și câte un fruct citric sau fructe de pădure, pe post de gustare.

Diluează vinegreta

Atunci când prepari dressingul pentru salate, limitează-te la o singură lingură de ulei în loc să pui două. În schimb, poți plus cu oțetul sau zeama de lămâie și mai poți adăuga o lingură de brânză de vaci cu 3% grăsime și plante aromatice. Economia va fi de circa 67 – 85 de calorii.

Redu la jumătate cantitatea de zahăr adăugat

Dacă ai obiceiul de pune o linguriță de zahăr în cafea sau ceai, începe să adaugi doar o jumătate de linguriță. Prin acest simplu gest, dacă ar fi să iei în calcul că bei trei astfel de băuturi pe zi, poți ajunge să consumi cu 1.200 de calorii mai puțin într-o lună. Și asta fără a renunța în totalitate la gustul dulce!
Condimentează cât mai mult

Consumul a 2 g de ardei iute pe zi echivalează cu arderea a 75 de calorii în plus. Așadar, nu ezita să inviți în meniul tău acest condiment cât mai des cu putință. Dacă nu-l tolerezi, îndreaptă-ți atenția către alte condimente care pun pe jar grăsimile: piper, ghimbir sau turmeric. Acesta din urmă ar acționa eficient și în ceea ce privește încetinirea multiplicării celulelor grase.

Bea ceai verde

Există dovezi clare care arată că ceaiul verde este un bun aliat al siluetei. Conform studiilor, consumul a trei căni de ceai verde pe zi se poate arde 50 până la 100 de calorii.(nu ma refer aici la ceaiul antiadipos ,sunt zeci de feluri de ceai verde pe piața)

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.96adb30ee0a5830eaf66277ddf277e9d.jpg
sursa

  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...