Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Scăderea trigliceridelor prin surse naturale!


Monica Badea

Recommended Posts

Anumite substanțe extrase din surse naturale pot să scadă trigliceridele, iar numeroase studii științifice arată că acestea pot avea beneficii pentru sănătate.
 
Uleiul de pește (sursă bogată de Omega 3) ajută la scăderea trigliceridelor

 
Unii cercetători spun că doza necesară pentru a reduce trigliceridele este cuprinsă între 1 și 4 grame de EPA/DHA (EPA și DHA sunt două tipuri de acizi grași Omega 3) pe zi. Studiile au arătat că 4 grame pe zi pot reduce valoarea trigliceridelor cu până la 25% - 30%, iar persoanele care au valori extrem de mari ale acestor particule beneficiază cel mai mult de pe urma acestor acizi grași, obținuți din surse marine de la mare adâncime.
 
Și alți cercetători¹ afirmă că acizii grași Omega 3 cu lanț lung de atomi de carbon sunt eficienți în reducerea nivelului de trigliceride din sânge. Într-un studiu, la o doză de 3,4 grame pe zi, acizii grași Omega 3 au redus nivelul trigliceridelor cu 25% până la 50%, după o lună de tratament. Uleiul de pește suprimă în mod eficient inflamația țesutului adipos și controlează anumite căi metabolice într-o manieră specifică, reducând trigliceridele serice.
 
Niacina contribuie la scăderea nivelului trigliceridelor

 
Niacina este un alt supliment folosit pentru scăderea nivelului trigliceridelor. Acidul nicotinic, după cum s-a arătat în numeroase cercetări, reduce trigliceridele cu până la 40%, la o doză de 1500 mg pe zi. Totodată, niacina sau vitamina B3 mai are un beneficiu: crește nivelul de HDL (colesterolul bun) și scade concentrația de LDL (colesterolul rău).
 
Drojdia de orez roșu, aliat în scăderea nivelului trigliceridelor

 
Drojdia de orez roșu este folosită în mod frecvent ca remediu natural pentru scăderea valorii colesterolului și pentru că poate contribui la sănătatea inimii. O amplă analiză² care a vizat 21 de studii internaționale a arătat că drojdia de orez roșu a fost eficientă în ce privește reducerea valorilor colesterolului total și valorilor colesterolului rău LDL. Suplimentul a fost eficient, însă, și în scăderea trigliceridelor și tensiunii arteriale atunci când a fost administrat în combinație cu statinele.
 
Drojdia de orez roșu conține cantități mari de monacolină L, care poate să scadă colesterolul total, valoarea LDL-colesterolului și valoarea trigliceridelor.
 
Și suplimentele pe bază de fibre scad trigliceridele

 
Fibrele obținute din surse naturale, cum ar fi semințele de chia, semințele de in, tărâțele de psyllium sau tărâțele de grâu, în general, pot să ajute la scăderea nivelului trigliceridelor. Pe piață există unele suplimente alimentare pe bază de fibre, iar medicul îți poate recomanda, în același timp, și o alimentație care să fie bazată pe legume, leguminoase și fructe, care sunt surse excelente de fibre dietetice.
 
Usturoiul este benefic dacă ai trigliceride mărite

 
Usturoiul este un alt aliat pentru scăderea trigliceridelor mărite și are numeroase beneficii, inclusiv faptul că poate să ajute la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. O meta-analiză a arătat că unele suplimente cu pudră de usturoi au scăzut semnificativ valorile trigliceridelor serice, în comparație cu o substanță placebo. Această analiză a arătat că usturoiul nu doar că a scăzut trigliceridele, ci a redus și valoarea colesterolului total.
 
Suplimentele cu usturoi se găsesc în magazinele naturiste sau se poate consuma usturoi la masă (în salate, în sosuri etc.). Atenție, pacienții cu tulburări hemoragice, cei cu afecțiuni digestive și cei care se pregătesc pentru o intervenție chirugicală nu trebuie să consume usturoi.
 
Alimentația este importantă pentru scăderea trigliceridelor

 
Suplimentele alimentare ajută la scăderea trigliceridelor, însă primii pași în tratament sunt reprezentați de o alimentație sănătoasă, obținerea și menținerea unei greutăți normale și mișcare efectuată în mod regulat.
 
Pentru a reduce nivelul trigliceridelor, dieta ar trebui să fie săracă în grăsimi, zaharuri, carbohidrați simpli (pâine albă, paste albe, orez alb) și alcool. Iată ce poți face concret:
 
În loc de mezeluri, pune în sandvișuri înlocuitori de carne vegetali, alături de legume crude după preferințe și puțin muștar.
În loc de carne roșie, alege peștele și carnea de pui sau curcan fără piele.
Înlocuiește pâinea albă și pastele albe cu pâinea integrală și pastele integrale.
Înlocuiește băuturile carbogazoase dulci și ceaiurile din comerț cu apă cu lămâie și ceaiuri de plante preparate în casă.
Limitează consumul de bomboane, jeleuri și alte dulciuri din comerț: prăjituri, fursecuri produse de patiserie, plăcinte, înghețată, șerbet etc. Toate aceste alimente conțin niveluri ridicate de zahăr, așa că, dacă ai poftă de ceva dulce, mai bine îți prepari ceva sănătos acasă (de exemplu, un iaurt grecesc cu boabe de strugure și miez de nucă sau batoane din fulgi de ovăz amestecați cu banane bine coapte și puțină cacao, pe care le coci 15 minute la cuptor).
Când cumperi cereale pentru micul dejun, alege unele fără zahăr (de exemplu, fulgii simpli de ovăz) și amestecă-le acasă cu bucăți de fructe, lapte animal au vegetal, scorțișoară sau ghimbir, pudră de roșcove etc.
Evită să adăugi zahăr în bolul cu cereale, în cafea sau în ceai. Dacă vrei să fie dulce, încearcă un îndulcitor natural de calitate, fără calorii, precum cele din stevia și eritritol. Când cumperi conserve, citește cu atenție etichetele și alege-le pe cele care nu conțin zahăr (atenție, acesta se poate ascunde chiar și în conservele de legume). Evită sau limitează consumul de alimente pe eticheta cărora scrie zaharoză, glucoză, fructoză, sirop de porumb, maltoză.
În loc de dulcețuri, gemuri, fructe uscate, alege să consumi fructe proaspete în majoritatea zilelor.

 120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.9bd1823f69644fa95e66039f340cf338.jpg
sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...