Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

De ce este atât de important să bei apă?!


Monica Badea

Recommended Posts

Apa este singura băutură pentru un om înțelept”. Îți vine să crezi că acest citat este tocmai din secolul XIX? El aparține unui celebru filosof american pe numele Henry David Thoreau și relevă esența unui principiu nutrițional extrem de important pentru un stil de viață sănătos. De el ar fi trebuit să țină cont și cei care au creat acel set de recomandări difuzat în cadrul fiecărui calup publicitar pe care îl vezi la televizor.
secunde

„Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic minimum 2 litri de lichide”

Aș putea să fiu complet de acord cu această afirmație dacă în loc de termenul „lichide” s-ar fi aflat termenul „apă”. Până la urmă, în categoria lichidelor putem include și anumite băuturi mai puțin potrivite pentru sănătate și greutate, precum băuturile carbogazoase, alcoolul, cafeaua sau sucurile de fructe îndulcite cu zahăr din belșug.

Adevărul este că foarte puține persoane se pot lăuda în ziua de astăzi cu faptul că beau suficientă apă pentru a-și întreține organismul. Există însă foarte multe beneficii de care te poți bucura dacă alegi să ai un astfel de stil de viață.

Slăbești mai repede!

Iar acest beneficiu nu se datorează faptului că apa ar avea vreo proprietate miraculoasă care mărește rata metabolismului bazal sau care topește peste noapte grăsimile. Pur și simplu, persoanele care beau apă în locul altor băuturi hipercalorice își diminuează aportul caloric din ziua respectivă cu până la 25%. Și acest aspect iese în evidență la sfârșitul săptămânii, când se dă „proba cântarului”.
Îți menții sănătatea sistemului cardiovascular!

Persoanele care beau suficientă apă își pot diminua riscul de a face infarct. Un studiu desfășurat pe o perioadă de 6 ani și care a fost publicat în Jurnalul American de Epidemiologie a descoperit faptul că oamenii care beau mai mult de 5 pahare de apă pe zi își pot micșoră cu până la 41% riscul de a face un atac de cord.

Ai mai multă energie!

Deshidratarea este un mare „vampir” al energiei. Prin urmare, te poate face să te simți fără puteri, chiar și în situația în care deficitul de apă din organism nu depășește 1-2%. Nu uita că, dacă îți este sete, te afli deja în faza de deshidratare, iar aceasta poate să conducă, „netratată” la timp, la slăbiciune musculară sau la amețeli.

Reziști mai mult în timpul exercițiilor fizice!

Este extrem de important să bei apă atunci când faci orice fel de mișcare, fie că este vorba de fitness sau de fotbal. În aceste momente transpiri și, prin urmare, te deshidratezi. Vrei să știi cum arată mușchii unui organism deshidratat? Nu foarte grozav, deoarece sunt privați de electroliți. Mușchii sunt controlați de structurile nervoase ale corpului și, drept consecință, contracția acestora se realizează prin schimburi de electroliți… care au nevoie de apă pentru a se produce. Fără acest „ingredient”-cheie, aceste reacții nu pot avea loc – din lipsa unui mediu propice. Acest lucru poate să conducă la slăbiciune și la un control mult mai slab al mușchilor.

Bea apă atunci când…

Cantitatea de apă pe care o consumi în timpul zilei nu este singurul factor care contează în momentul în care îți dorești să obții maximum de beneficii. Momentul zilei este, de asemenea, important. Drept consecință, am pregătit pentru tine următoarele sfaturi. Dacă le aplici, cu siguranță vei observa o îmbunătățire semnificativă în starea ta de sănătate:
Bea două pahare de apă imediat după ce te-ai trezit. Îți vei stimula astfel activitatea organelor interne.
Bea un pahar de apă cu 30 de minute înainte de masă. Are capacitatea de a-ți îmbunătăți digestia.
Bea un pahar de apă înainte de a face baie. Îți poate diminua tensiunea arterială.
Bea un pahar de apă înainte de a te culca. Te poate ajuta să-ți diminuezi riscul de a avea un atac vascular cerebral sau un atac de cord.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.296b9d1cbdeee8b18fa0dd02c06121e2.jpg
sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...