Monica Badea Posted October 2, 2021 Posted October 2, 2021 Ingrediente:-500 gr dovleac dat pe razatoare -Scorțișoara -50 gr îndulcitor sau după gust(eu am pus eritritol) Pentru foi -250 gr făina de ovăz sau fulgi de ovăz măcinați -1 ou sau 1 lingura de semințe de Chia hidratate 20 de minute in apa rece -1 praf de copt -200 ml lapte vegetal sau apa(se poate și lapte de vaci) -50 ml ulei(eu am pus 5 linguri de ulei de cocos topit) Se face un aluat amestecând toate Ingredientele(puse rând pe rând,iar dacă doriți puteți adauga și 50 gr îndulcitor sau zahăr brut ori de cocos,eu nu am pus in aluat) Se mai adauga sau se mai taie din cantitatea de lapte in compoziție astfel încât sa obținem un aluat puțin mai gros decât cel pentru un chec(totul este in funcție de cât de mult absoarbe făina de ovăz) Se lasă compozitia 5 minute sa se umfle ovazul,apoi se pune jumătate din ea la cuptor pe hârtie de copt și se coace 5 minute la 180 de grade pentru a prinde o crusta. Dovleacul poate fi”călit “ cu o ceșcuța de apa și restul Ingredientelor pe foc(eu nu l-am călit) Se adauga dovleacul peste prima foaie,după care se acopera cu restul de compoziție și se da din nou la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Se taie placinta când se răcorește bine. Puteți folosi orice fel de umplutura va place,de la mere ,pere,prune ,la brânza dulce sau chiar Sărata. 2 Quote
Recommended Posts