Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

7 obiceiuri ale dimineții care nu te lasă să slăbești!


Monica Badea

Recommended Posts

Ești atentă la alegerile alimentare pe care le faci, obișnuiești să faci sport, însă kilogramele în plus nu vor să dispară? Ei, bine, iată ce obiceiuri matinale aparent inocente te sabotează! Specialiștii ne informează că dimineața facem multe greșeli care vin de hac siluetei noastre. Primele ore ale zilei sunt extrem de importante pentru metabolism, așa că iată ce greșeli trebuie să eviți dacă vrei să slăbești!

1. Dormi prea mult

Este adevărat că lipsa somnului stimulează secreția de cortizol (hormonul stresului), care ne face să poftim la alimente nesănătoase, însă și somnul în exces este dăunător pentru siluetă. Un studiu 1 arată un fapt surprinzător: somnul care depășeste 10 ore favorizează creșterea indicelui de masă corporală. Asadar, limitează-te la cele 8 ore de somn recomandate pe noapte și fă tot posibilul să fii echilibrată în toate.
2. Te pregătești de plecare pe întuneric

Soarele dimineții are efecte benefice asupra greutății tale, potrivit unui studiu 2 făcut de cercetatorii canadieni de la Universitatea Simon Fraser. În urma acestui studiu, specialiștii au concluzionat că persoanele care se expun razelor de soare la primele ore ale dimineții au șanse mai mari să slăbească. Conform studiului, doar 20-30 de minute de lumină zi sunt suficiente pentru a afecta IMC (indicele de masă corporală), chiar și atunci când este înnorat. Acest lucru se datorează faptului că corpul tău sincronizează ceasul intern - inclusiv metabolismul tău de calorii - folosind undele de lumină albastră de la soarele de dimineață ca ghid. Drept urmare, dimineața, când te trezești, trage draperiile, deschide geamul, lasă lumina naturală să pătrundă în încăpere și abia apoi îmbracă-te și pregătește-te de plecare.
3. Nu te cântărești

Statistic vorbind, femeile care se cântăresc în fiecare dimineață reușesc să își mențină greutatea mai bine decât femeile care evită cântarul zile în șir. Explicația e simplă: îți începi ziua cu motivația clară în minte. Dacă vezi că ai depășit numărul de kilograme, te vei abține mai ușor în fața ispitelor pe parcursul zilei, nu vei ceda cu una, cu două. Pe de altă parte, dacă ai numărul de kilograme dorit, vei fi mândră de tine și vei fi motivată să îți menții stilul de viață sănătos, făcând alegeri alimentare înțelepte, nicidecum pripite. Așadar, indiferent de ce îți arată cântarul, vei fi motivată să reziști în fața ispitelor.
4. Sari peste micul dejun

Este important să învățăm să respectăm programul de mâncare al corpului nostru. Deși putem varia din când în când, cel mai indicat este să luăm micul dejun fără să așteptăm prea mult după ce ne trezim.

Organismul are nevoie de surse de energie pentru a menține funcționarea optimă a organelor sale principale. Iar atunci când stomacul se simte gol, crește secregarea sucurilor acide și produce un răspuns inflamator. Pentru a evita acest lucru, cel mai bine este să mănânci micul dejun încă din prima oră după ce te trezești. În plus, înainte de a mânca micul dejun, și la câteva minute după ce te-ai ridicat din pat, poți consuma o băutură sănătoasă, cum ar fi apă caldă cu lămâie sau infuzie cu ceai.

Cercetătorii de origine israeliană au descoperit că persoanele care consumă un mic dejun echilibrat, bogat în proteine, carbohidrați și care conține și un element dulce, cu o valoare totală de 600 de calorii, au mai puține pofte pe parcursul zilei și senzația de sațietate se menține ore în șir. Pentru a se ajunge la această concluzie, s-a făcut o comparație cu persoanele care consumă un mic dejun de numai 300 de calorii. Specialiștii susțin că satisfacerea poftelor la prima oră a dimineții contribuie la menținerea capacității de a spune “nu” tentațiilor.

5. Bei cafeaua nepotrivită

Cafeaua pe care o bei dimineața îți poate sabota dieta, mai ales dacă nu o prepari singură, acasă, ci o bei în oras, la o cafenea. Un cafe latte ajunge la 260 de calorii, în timp ce un frappucino poate ajunge și până la 430 de calorii. Pentru a nu îți pune în pericol silueta, prepară-ți cafeaua acasă, fără zahar, fără frișcă și fără siropuri adăugate. O cană de cafea neagră, simpla, nu are mai mult de 2 calorii.

6. Nu nu te hidratezi corespunzător

Dacă bei puțină apă sau chiar deloc, acest lucru încetinește procesele organismului de a elimina toxinele și de a arde grăsimile. Chiar dacă ni se pare că nu are nimic de-a face, hidratarea matinală este una dintre practicile esențiale pentru a favoriza metabolismului nostru. Este indicat să începi ziua cu un pahar cu apă caldă, de preferință cu lămâie. De asemenea, poți opta pentru o infuzie de plante sau apă cu miere. În plus, în orele care urmează după micul dejun este recomandat să bei 3 - 4 pahare de apă.

7. Consumi alimente procesate

Gustările industriale au invadat piața, sub pretextul de a fi o gustare „sănătoasă” pentru a calma foamea care apare de obicei la miezul dimineții. Chiar dacă unele produse sunt bune, majoritatea conțin adaosuri chimice, zahăr și alte componente care te fac să te îngrași. Dacă îți iei câteva minute pentru a verifica tabelul nutrițional, îți poți da seama că acestea conțin foarte multe calorii și grăsimi. În plus, grăsimile și zahărul din compoziția alimentelor procesate duc la reapariția senzației de foame. Încercă să eviți produsele împachetate și optează pentru alternative organice, cum ar fi fructe, legume sau iaurt natural. De asemenea, poți consuma o mână de nuci sau un smoothie de casă, fără a adăuga cremă sau gheață.

Alte greșeli pe care le faci în timpul zilei și care îți sabotează dieta:

Mănânci pe fugă, în mașină sau în fața computerului.
Sari peste una dintre mesele importante ale zilei.
Mănânci gustari hipercalorice pentru a combate foamea de la orele amiezii (baton de ciocolată, snacks-uri).
Bei sucuri.
Bei cafele cu multe calorii pe parcursul zilei.
Îți comanzi mâncarea, în loc să o pregătești chiar tu, acasă.
Te infometezi și când ajungi acasă, seara, mănânci în exces.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.80b466b51bf6eaa8e174002419fd3ba4.jpg
 
sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...