Monica Badea Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 Chiftele de conopidă! Ingrediente și mod de preparare: -1 conopidă medie (aproximativ 600 gr a avut a mea după ce am curățat-o) -150 gr telemea slab sărată data pe răzătoare -2 ouă -sare după gust (depinde de telemea ) -1 legătura de mărar -condimente -150 gr făină (puteți folosi de orice fel : de ovăz ,integrală,neagră ) -1-2 linguri de pesmet (opțional) -puțin ulei pt stropit chiftelele Am spălat conopida și am pus-o în vasul blenderului (crudă ) am amestecat cam 3-4 minute până am obținut o compoziție ca un orez mărunt ,am adăugat apoi ouăle și telemeaua (am amestecat cu lingura într-un bol) ,apoi făina și mărarul ,am potrivit de sare și condimente! Am făcut (cu mâinile umede ) chiftele,le am trecut prin pesmet și le-am pus la airfryer la 180 grade (se pot face și la cuptor )după 5-6 minute am pulverizat puțin ulei peste ele și după încă vreo 2 minute le-am întors …a urmat procedeul de vreo 2 ori până când s-au rumenit frumos!(în total au stat cam 35de minute la airfryer)! sursa 1 Quote
Recommended Posts