Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Pielea-sănătatea -greutatea!


Monica Badea

Recommended Posts

Pielea este oglinda sănătății noastre, este foarte adevărat. O piele sănătoasă este o piele fără leziuni suspecte sau canceroase, fără afecțiuni cutanate în curs. Dar în afara patologiei proprii, pielea poate exprima suferința altor organe. De exemplu, pielea palidă sugerează anemie, culoarea roșie a palmelor sugerează diabet zaharat sau poate o alimentație bogată în caroten, aspectul încercănat și edemul palpebral (inflamarea pleoapelor) suspicionează o afecțiune renală, pielea gălbuie se întâlnește în hepatită și așa mai departe.
Cele mai frecvente probleme dermatologice întâlnite la persoanele supraponderale sunt vergeturile. Acestea se produc prin întinderea pielii și prin ruperea fibrelor elastice din derm. Epidermul de deasupra lor rămâne flasc. Vergeturile roșii se întâlnesc adesea la persoanele obeze cu sindrom Cushing, care este o boală endocrinologică. Obezii adesea transpiră mai mult și zonele de pliuri dezvoltă eczema candidozică. Această afecțiune se observă mai ales în pliul submamar sau între degete și se manifesta cu un tegument roșu, lăcuit, macerat, dureros.

Fluctuațiile de greutate lasă în urmă o piele laxă, lipsită de tonus și elasticitate. Pielea are un aspect creponat care nu se va întinde suficient la reîngrășare.
După cure drastice de slăbire sau după intervențiile chirurgicale de gastric sleeve sau gastric bypass, când pierderea în greutate este dramatică, se observă o piele care atârnă ca o haină cu multe numere mai mare. În această situație, dacă greutatea rămâne stabilă, pielea în exces se reduce prin proceduri de chirurgie estetică. Nu sunt suficiente doar procedurile de masaj sau tratamentele cu aparate.
Alimentația nesănătoasă afectează aspectul pielii. De exemplu, dietele bogate în carne pot determina criza de gută manifestată prin înroșirea dureroasă a picioarelor. Alcoolul în exces duce la apariția vinișoarelor dilatate mai ales la nivelul feței. Culoarea intens roșie a nasului din rozacee este adesea prezentă pe fața consumatorilor de alcool. Veganii, prin lipsa aportului de proteine de sursă animală și a unor vitamine cum este B12, au o piele ternă, fără strălucire, care se ridează ușor și sunt mai frecvent afectați de căderea părului.
Dieta bogată în dulciuri concentrate pare să întrețină leziunile de acnee. Se mai discută și de influența produselor lactate de la animale tratate hormonal în perpetuarea leziunilor de acnee.

Alimentația considerată sănătoasă pentru piele este cea care conține toate principiile alimentare, este bogată în legume, fructe, conține și carne roșie, și carne albă și pește. De asemenea, pielea are nevoie de grăsimi în alimentație, de exemplu măcar o lingură de ulei de măsline pe săptămână în salate astfel încât să se poată fixa și vitaminele liposolubile. Se spune că în farfurie trebuie să avem zilnic alimente de 5 culori diferite!
Celulita este prezentă atât la femeile slabe, cât și la cele grase și este cauzată de anatomia cu determinism genetic. Nu se întâlnește la bărbați. Pereții care separă acinii adipoși cad perpendicular pe pielea femeii și o tracționează, formând gropițele denumite de publicul larg celulită sau piele cu aspect de coajă de portocală. O greutate corporală stabilă reduce riscul de celulită. Sportul, masajul ajută la reducerea aspectului de celulită. Dintre tratamentele medicale, masajul cu aparatele care combină undele de șoc cu radiofrecvența sunt cele mai eficiente. Sunt necesare mai multe ședințe care se fac săptămânal sau de mai multe ori pe săptămână. Aspectul îmbunătățit rezistă în medie 6 luni dacă se păstrează greutatea corporală. Tratamentul poate fi repetat.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.6a097ba3597fad50ed85f654ff48d8f8.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...