Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Tu cum îți începi diminețile?


Monica Badea

Recommended Posts

Cred ca o dimineață reușită reprezintă secretul unei zile excepționale. Acum nu mai rămâne decât întrebarea Ce înseamnă de fapt o dimineață reușită?
Cu cât te trezești mai devreme cu atât îți va fi mai ușor să începi ziua cu forțe proaspete dar fără grabă. Pentru că liniștea dimineții îți permite 15 minute de meditație și încă 20 de minute de streching sau yoga. După numai 35 de minute, vei fi gata să-ți planifici ziua cu mintea limpede

Micul dejun are multe funcții de îndeplinit: sățios, delicios și cu puțini carbohidrați. Să fie și cu fibre și cu acizi grași esențiali. Și bineînțeles... să fie simplu de făcut.

Găsești mai jos una dintre rețetele mele preferate, pe care o pregătesc de seara

Ingrediente

o mână de afine

3 linguri semințe de chia

1 lingură miere

125 ml lapte de cocos sau orice lapte vegetal

 

Mod de preparare

Se zdrobesc afinele cu furculița și se amestecă bine cu cele 3 linguri de semințe chia și mierea până ajung la consistența unui gem. Se dau la frigider 30 minute. Separat, se amesteca laptele de cocos cu încă o lingura de semințe de chia. Se pune peste gemul de afine și se lasă la frigider peste noapte.

Dacă vrei (şi ai mai mult timp la dispoziţie), poţi încerca şi următoarele reţete, ideale pentru un mic dejun sănătos.

1. Pâine prăjită cu ou-ochi şi pudră de curry

Ingrediente
4 linguri ulei de măsline

2 ouă mari

2 felii de pâine

1/2 linguriţă pudră de curry

1 avocado

2 linguriţe zeamă de lămâie

1 praf sare

coriandru sau mărar tocat, pentru servire

Mod de preparare

Spargi ouăle în două vase separate. Într-o tigaie antiaderentă, încingi 2linguri de ulei, la foc mediu spre mare. Adaugi cu grijă ouăle şi le prăjeşti până când albuşurile sunt rumenite şi crocante pe margini, aproximativ 2 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Într-o tigaie mică, la foc mediu, prăjeşti pudra de curry, până îşi eliberează aroma, cam 1 minut. Adaugi 2 linguri de ulei de măsline şi dai deoparte. Pasezi pulpa de avocado şi o amesteci cu zeama de lămâie şi cu puţină sare. Prăjeşti cele 2 felii de pâine. Peste fiecare felie pui piureul de avocado, 1 ou prăjit şi coriandru sau pătrunjel tocat. La final, stropeşti cele 2 porţii cu uleiul cu curry.

Fulgi de ovăz cu ananas şi ghimbir

Ingrediente

200 g fulgi de ovăz

250 g ananas tocat

125 g nuci tocate

1 bucăţică de ghimbir

1/2 linguriţă sare

2 căni (500 ml) lapte integral

1/2 cană miere sau sirop de arţar

2 ouă mari

2 linguriţe esenţă de vanilie

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Între timp, într-un vas mare, amesteci fulgii de ovăz, bucăţile de ananas, nucile, ghimbirul (ras sau tăiat) şi sarea. Împarţi compoziţia în 4 vase termorezistente ceramice (ramekin) nu foarte mari. Le dai deoparte.

Într-un alt vas, amesteci restul ingredientelor până se combină. Torni un sfert din compoziţia de lapte (ca un sirop) peste compoziţia de fulgi de ovăz şi ananas în fiecare din cele 4 vase ramekin.

Muţi vasele ramekin într-o tavă de copt. Dai la cuptorul încins până când fulgii de ovăz sunt rumeniţi deasupra, aproximativ 25 de minute. Serveşti acest mic dejun cu miere sau cu sirop de arţar, după gust.

Budincă rece de chia (preparată de seara)

Ingrediente

200 g fulgi de ovăz

4 linguri seminţe de chia

4 linguri de miere

lapte sau lapte vegetal neîndulcit (soia, de cocos), cât cuprinde

coajă rasă de lămâie
Fructe de pădure sau fructe proaspete după preferința.
Mod de preparare

Pregăteşti 4 borcane nu foarte mari, cu capac, adaugi în fiecare câte 50 g de fulgi de ovăz, 1 lingură de seminţe de chia, 1 lingură de miere şi torni lapte cât să se umple borcanul două treimi. Acoperi borcanele şi le agiţi ca să se combine ingredientele. Dai budinca la frigider, peste noapte, şi o mănânci la micul dejun.

Dacă vrei, când o serveşti, încorporezi în fulgii de ovăz coajă rasă de lămâie în fiecare borcan şi pui câteva afine la fiecare porţie.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.46bad9c6f1d339c96570ee6d17539111.jpg
sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...