Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum poți scădea consumul de alimente procesate!


Monica Badea

Recommended Posts

Cum poți scădea consumul de alimente ultra procesate?

Având în vedere că alimentele ultra procesate au fost asociate în mai multe studii cu diverse riscuri pentru sănătate, inclusiv creșterea riscului cardiovascular, iată ce poți face pentru a reduce consumul:

Înlocuiește sucurile de fructe cu fructe

Sucul de fructe nu este un aliment sănătos dacă îl cumperi într-o cutie pe care apar și cantități de zahăr sau aditivi și chiar și cele care pretind că au doar fructe trebuie privite circumspect. Este mai sănătos să îți cumperi fructe întregi (alege produsele care au miros puternic de fruct) și fie să le consumi ca atare, după ce le speli bine, fie să îți faci un smoothie la blender. În acest mod, știi că nu există ingrediente ascunse care pot crește numărul de calorii sau pot afecta sănătatea.

Înlocuiește chipsurile cu cartofi

Da, chipsurile pot fi o tentație mare mai ales când stai la televizor, însă aceste alimente foarte procesate nu sunt deloc sănătoase. Este mai sănătos să cumperi cartofi de la piață și să îți faci acasă o gustare. De exemplu, pentru o seară de filme acasă, curăță cartofii, spală-i bine, taie-i în patru pe lungime (stil „wedges”) și masează-i cu un amestec dintr-o lingură de ulei, o linguriță de sare și condimentele tale preferate (boia, turmeric etc.).

Apoi, pune-i într-o tavă la cuptor pe hârtie de copt și toarnă ușor într-un colț al tăvii cam jumătate de pahar cu apă, fără să atingi cartofii, pentru ca apa să rămână doar pe fundul tăvii - va dispărea la copt. Pune tava la cuptor, 45 de minute la 200 °C (cuptor cu încălzire și sus și jos). Cartofii astfel copți pot fi consumați la film alături de bețe de legume crude, humus sau sos de iaurt cu usturoi, de exemplu.

Înlocuiește mezelurile animale cu cele vegetale

Pe piață au apărut diverse variante vegetale care imită foarte bine la textură și gust parizerul, salamul, crenvurștii etc. Dacă ai poftă de un sandviș cu mezeluri, cumpără unele vegetale, pe cât posibil fără aditivi nocivi (glutamat monosodic, uleiuri hidrogenate, etc.).

Înlocuiește maioneza cu sosuri făcute în casă

Dacă simți nevoia să pui un sos pe anumite preparate din carne sau legume ori în sandvișuri, alege în loc de maioneză un sos mai ușor, dar tot gustos, cum ar fi cel de iaurt grecesc, usturoi pisat și puțin ulei de măsline sau cel de muștar, puțin ulei de floarea-soarelui și ierburi aromate după preferință.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.60255988c65330ad0ffe70ef473e9b2b.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...