Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit!


Monica Badea

Recommended Posts

Ceaiurile naturale pentru slabit reprezinta o resursa suplimentara cand tii o dieta, ajutand la scaderea retentiei si accelerand procesele metabolice, utile in dietele de slabire, mai ales cand ajungi in fazele de platou din timpul dietei recomandate de catre nutritionist.

Trebuie insa sa retii ca aceste ceaiuri nu pot actiona singure, in conditiile in care depasesti numarul de calorii permise zilnic, prin mese imbelsugate, cu fainoase, zaharuri, grasimi animale si vegetale din belsug. Ele nu pot face minuni, sunt doar aliati de nadejde la care poti apela in timpul dietelor de slabire sau in cazul unei alimentatii echilibrate, atunci cand doresti sa iti mentii silueta.
Ceaiurile pe care ti le propunem ajuta la impiedicarea retinerii fluidelor in organism, combatand celulita si umflarea picioarelor, au efect diuretic si de accelerare usoara a tranzitului intestinal, promovand detoxifierea, scad apetitul si cresc rata metabolica, ajutand la arderea grasimilor.

Pentru persoanele care nu au afectiuni gastrice, la aceste ceaiuri se poate adauga un varf de cutit de piper Cayenne, o optiune in plus pentru a pierde in greutate, prin activarea metabolismului si promovarea arderii grasimii.

Iata mai jos cateva ceaiuri pe care ti le poti prepara acasa, cu ingrediente de la farmacie sau magazine naturiste, ca sa fii sigura de compozitia lor. Prepara-ti ceaiul dimineata si il poti pune intr-un termos pentru a-l servi pe tot parcursul zilei, la birou; este bine sa nu il reincalzesti peste zi, iar in zilele calduroase ii poti adauga chiar cateva cubulete de gheata si sa il servesti cu paiul, intr-un pahar inalt.

Ceai de Hibiscus cu scortisoara

Ceaiul de hibiscus cu scortisoara are un gust placut , ajuta la combaterea retentiei hidrice de la nivelul membrelor si mai ales a gleznelor, activeaza metabolismul bazal, promovand arderea grasimii si imbunatateste digestia,  datorita scortisoarei.

Ingrediente:

1 lingura de hibiscus uscat

1 lingura de frunze uscate de coada calulului
1 baton de scortisoara

Mod de preparare: intr-un litru de apa clocotita se adauga frunzele uscate de hibiscus si de coada calului, precum si batul de scortisoara si se lasa sa stea timp de 10 minute. Strecurati inainte de a bea.

Acest ceai se bea de 3-4 ori pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.

Ceai de ghimbir cu ananas

Ceaiul de ghimbir cu ananas este foarte gustos si parfumat, ajuta la pierderea in greutate, deoarece activeaza metabolismul, ajuta organismul sa consume mai multa energie si calorii, mai ales cand ai ajuns intr-o faza de platou. In plus, reduce pofta de mancare si ajuta la o mai buna functionare a intestinului, deoarece este bogat in fibre si ajuta la scaderea retentiei.

Ingrediente:

o jumatate de ananas proaspat

coaja de la 1 portocala

1 lingurita de ghimbir.

Mod de preparare: la un litru de apa se adauga ananasul, coaja de portocala si o lingurita de ghimbir si se fierb timp de 3 minute. Dupa fierbere, se acopera si se lasa sa stea timp de 5 minute inainte de a se bea.

Se poate bea pe tot parcursul zilei, intre mese, si pentru a obtine rezultate mai bune, este recomandat sa se respecte o dieta sanatoasa si sa se practice exercitii fizice, in mod regulat.

Contraindicatii: ceaiul de ghimbir cu ananas nu ar trebui sa fie utilizat de catre gravide sau de catre cele care alapteaza, fara a consulta medicul.

 Ceai verde cu mure

Ceaiul verde cu mure este foarte util in procesul de slabire, deoarece ajuta la reducerea poftei de mancare, promoveaza scaderea retentiei hidrice prin proprietatile diuretice si creste metabolismul organismului,

Ingrediente:

1 mana de frunze uscate de mure

1 lingurita de frunze uscate de ceai verde;

Mod de preparare: intr-un ceainic se pun frunzele uscate de mure si frunzele de ceai verde si se adauga 150 ml de apa clocotita. Se acopera, se lasa sa stea timp de 10 minute inainte de a se consuma.

Acest ceai se bea inainte de mese, pranz si cina pentru 2 pana la 3 saptamani si dupa ce dieta sa a terminat si continuati regimul de intretinere a noii siluete.

Ceaiul Mate cu lamaie

Ceaiul mate cu lamaie creste senzatia de satietate, faciliteaza arderea grasimilor si impiedica retentia si celulita, deoarece are actiune diuretica.

Ingrediente:

1 sau 2 lingurite de frunze de ceai Mate (in functie de ora la care il prepari, dupamasa, tarziu, se folsoeste doar o lingurita)

o jumatate de lamaie, proaspat stoarsa;

Mod de preparare: se pun in strecuratoarea unui ceainic frunzele uscate de ceai mate, peste care se stoarce o jumatate de lamaie si se adauga 150 ml de apa clocotita. Se acopera si se lasa timp de 5 pana la 10 minute.

Contraindicatii: ceaiul mate contine cafeina si nu trebuie utilizat de catre gravide sau femeile care alapteaza. In plus, nu trebuie utilizat de catre pacientii cu boli cardiace, ulcer peptic si reflux gastroesofagian.

Ceai de schinduf si anghinare

Ceaiul de schinduf si anghinarea ajuta la pierderea in greutate prin scaderea apetitului, dar si stimularea intestinala, fiind de mare ajutor in problemele de constipatie.

Ingrediente:

o jumatate de lingurita de pulbere de seminte de schinduf

1 lingura de frunze uscate de ceai de anghinare;

Mod de preparare: se pun in strecuratoarea ceainicului  pulberea de seminte de schinduf, un praf de piper si frunzele de anghinare uscate si se adauga 150 ml de apa clocotita.

Se lasa la infuzat timp de 10 minute

Acest ceai se bea de trei ori pe zi, intre mese.

Contraindicatii: semintele de schinduf si ceaiul de anghinare nu trebuie utilizate de catre femeile insarcinate sau care alapteaza sau de catre copiii care nu au ajuns inca la pubertate.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.0d7b07799489db481a7d5e78e339eb03.jpg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...