Monica Badea Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Terci de ovăz ! Ingrediente și mod de preparare:100 gr fulgi de ovăz (eu i-am măcinat ),250 ml lapte (eu am pus de soia dar se poate pune orice tip de lapte ),apa(300 ml aproximativ),sirop de agave sau miere (după gust),fructe după plac (eu folosesc fructe din compot,kiwi,ananas ,dulceață și sirop de căpșuni fără zahăr)! Am pus ovăzul la fiert în 300 ml apă (e foarte important să îl fierbeți în apă în inainte de a adăuga lapte )pentru 4-5 minute la foc mediu ..am adăugat apoi laptele și am lăsat la foc mic aproximativ 5 minute (până s a îngroșat puțin ),am pus terciul într-un vas ,am adăugat sirop de agave și am lăsat puțin să se răcească! Am adăugat fructe și sirop de căpșuni (puteți adăuga scorțișoară,nuci ,stafide ..)și l-am pus la răcit ! Se poate consuma atât cald cât și rece! 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.