Jump to content

Recommended Posts

Posted

Oamenii care au tendinta de ingrasare sunt, de cele mai multe ori, oameni care mananca de pofta, nu de foame. Pofta vine mai ales pe cale vizuala. De cat ori s-a intamplat sa intri in bucatarie pentru un pahar de apa si sa te pomenesti savurand inca o portie din prajitura din tava sau din ciocolata lasata pe masa, ori terminand inca o punga de snacksuri care erau acolo, la vedere?

 Ca sa iti fie mai usor de te confrunti cu astfel de situatii, iti prezentam cateva schimbari utile pe care le poti face in bucataria ta.

Asigura-te ca fructele si legumele sunt la fel de accesibile ca orice alte gustari. In loc sa cumperi pungi de pufuleti si chipsuri de pofta, poti pregati portii de fructe spalate si curatate, cum ar fi kiwi, capsune, struguri, pere, ori legume, cum ar fi morcovi, ardei sau telina, decupate in felii sau bucati usor de mancat cu mana. Le depozitezi in caserole acoperite in frigider si cand intri cu gandul sa vezi ce mai e de rontait, iti va fi usor sa le iei cu tine si sa le savurezi in timp ce urmaresti un film sau o emisiune.
Prepara un castron mare de salata, pe care o poti manca simpla sau pe post de garnitura la cina sau pranz. Cand esti obosit(a) sau flamand(a) nu ai chef neaparat sa mai faci si salata, insa, daca e gata pregatita, e mult mai simplu. Salata verde sau frunzele verzi in general, ca si varza, pot fi spalate si tocate, apoi depozitate in castronul acoperit, fara sa adaugi sare sau dressing decat in momentul servirii. Va rezista asa cu succes.
Tine la vedere recipiente care au gravate masurile pentru a te asigura ca vei pune in farfurie o portie decenta. Faptul ca farfuria poate fi umpluta cu varf sau e mai incapatoare decat o portie normala nu inseamna ca trebuie sa mananci mai mult.
Pregateste pachetele de gustari sanatoase, portionate. Daca ai o punga intreaga de alune, fistic ori smochine risti sa o termini pur si simplu intr-o singura sesiune de rontait, la fel cum ai fi procedat si cu o punga de nachos.
Cumpara fructe si legume in cantitati mai mari, apoi depoziteaza-le in pungi mici in congelator, dupa ce le-ai spalat, curatat si tocat. Iti vor fi de ajutor cand trebuie sa gatesti si nu ai prea mult timp la dispozitie sau rabdare.
Congeleaza pungute cu smoothieuri gata preparate daca esti genul care e mereu pe fuga dimineata. A doua zi le scoti din congelator la trezire si pana termini cu pregatirile de plecare poti avea parte de un mic dejun de baut in varianta sanatoasa.
Nu tine in bucatarie alimente sau gustari care stii ca iti sunt interzise. Le poti arunca sau da cuiva daca sunt deja cumparate. Altfel, simplul fapt ca sunt prezente acolo te va determina sa le devorezi la un moment dat.
Foloseste farfurii mai mici, cum sunt cele pentru desert, pentru a nu fi nevoit(a) sa rezisti tentatiei de a le umple pana la refuz pe cele mai mari.
Obisnuieste-te dublezi sau sa triplezi cantitatea de mancare pe care o prepari intr-o sesiune de gatit, nu face doar o singura portie sau doua. Supele, legumele la cuptor, mancarurile care pot fi consumate sau reinventate cu succes si a doua zi pot fi pregatite in cantitati mai mari.
Inainte de a te aseza la masa, indeparteaza mancarea de langa tine. Dupa ce ti-ai pus o portie in farfurie, acopera ce a ramas si depoziteaza in frigider.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.d013fc6c624273fb6391b169c6ad48fb.jpg

sursa

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...