Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Citricele,slăbirea și sănătatea!


Monica Badea

Recommended Posts

Toate citricele sunt extrem de bogate în vitamina C și antioxidanți, au un conținut mare de apă și prin urmare un efect diuretic. Pe lângă toate acestea, conțin și multe alte vitamine și minerale, esențiale pentru un echilibru nutrițional complet.

Daca inlocuim deserturile bogate in zahar si grasimi cu felii parfumate si reci de citrice putem obtine in scurt timp o reducere a stratului de grasime abdominal, diminuarea aspectului celulitei si un aspect general mai tonic.Un alt secret al vietii sanatoase este introducerea sucului de limete in dressingul de salate, peste si fructe de mare, dar si legumele sau carnea de pasare, gatite la gratar. Pe langa aroma  exotica speciala, limetele au la fel de putine calorii precum lamaia- doar 30 la 100g, dar foarte multe proprietati antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene.

 

Mandarinele - antioxidant ușor, bogate în fier și plăcute la gust
Mandarinele sunt plăcute în special de copii, fiindcă au un gust mai plăcut decât portocalele și grapefuitul, care pot fi uneori prea acre sau ușor amărui. Deși nu au atât de multă vitamina C ca portocalele, sunt foarte bogate în beta-caroten, un antioxidant prețios.

Mandarinele au destul de puține calorii și sunt bogate în apă, așa că poți mânca 2-3 pe zi în timpul unei diete, ca gustări și sursă naturală de zahăr, care să îți potolească pofta de dulce. Scad nivelul colesterolului din sânge și au multe fibre, deci te pot scăpa și de constipație.

Conțin de asemenea fier, calciu, fosfor, vitamine din grupul B, vitamina E, vitamina K, fiind benefice pentru sistemul imunitar și în caz de anemie sau deficit nutrițional. Mandarinele, ca de altfel toate citricele, pot fi consumate pentru a preveni răcelile, gripele sau alte tipuri de infecții specifice sezonului rece.

Portocalele - peste 100% din necesarul zilnic de vitamina C

Știai că dacă mănânci o singură portocală pe zi (de mărime medie sau mare) ți-ai asigurat deja mai mult decât necesarul zilnic de vitamina C? E drept că vitamina C nu poate fi stocată de organism și că ar trebui să consumi această porție pe tot parcursul zilei, însă dacă nu ai suficient timp liber, e o soluție „mai bună decât nimic” pe care te poți baza.

 
La noi în țară vei găsi în majoritatea cazurilor portocalele obișnuite, însă trebuie să știi că și portocalele roșii sunt la fel de sănătoase. Când le cumperi, alege-le pe cele mai grele și puțin mai tari, fiindcă sunt mai bogate în suc și înainte să le storci lasă-le 5 minute în apă călduță
Portocalele țin sub control nivelul glucozei din sânge și încurajează secreția de hemoglobină, datorită vitamine B6. Conțin și magneziu, benefic pentru oscilațiile presiunii sangvine.

Nu în ultimul rând, antioxidanții din portocale susțin sistemul imunitar, ne ajută în lupta cu radicalii liberi, întârzie îmbătrânirea și previn cancerul.

Grepfrutul - un fruct controversat
Specialiștii au tras recent mai multe semnale de alarmă în privința grepfrutului. Acesta conține furanocumarine, substanțe care pot intra în reacție chimică cu unele medicamente prescrise de medici. Este vorba în special despre tratamente pentru afecțiuni cardiace sau neurologice, dar si tratamentul cu anticonceptionale. Prin urmare, dacă urmați un anumit tratament pentru o afecțiune cronică, discutați cu medicul despre consumul de grepfrut care poate influenta nivelul sanguin al medicamentelor.

Persoanele care nu au restricții se pot bucura însă de multiplele beneficii pe care le are acest fruct. Reglează nivelul glucozei din sânge, te poate ajuta să slăbești și tratează anumite afecțiuni ale pielii. Este bogat în antioxidanți, vitamine, minerale, printre cele mai importante fiind vitamina C, vitamina A, calciul, acid folic și fibrele.

 

Toate beneficiile citricelor

ajută la creșterea și dezvoltarea armonioasa a copiilor si adolescentior
protejează sănătatea pielii, ochilor, dinților si gingiilor
sunt eficiente în formarea rezistenței împotriva bolilor
utile în controlul greutății corporale, deoarece oferă o senzație de plenitudine, mai ales cand sunt consumate intregi și ajută intestinele să funcționeze optim
reduc riscul obezității și al bolilor cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială și unele tipuri de cancerfavorizate de nutriția dezechilibrata
au un conținut ridicat de calciu, foarte util pentru oase.
previn formarea calculilor în rinichi și împiedică aderarea pietrelor mici prezente la suprafața interioară a rinichiului.
ajută pielea să arate mai strălucitoare și mai tânără, atta consumate cat si prin aplicare regulata pe fata- acidul citric are efect exfoliant si lasa pielea stralucitoare.Măștile de față cu grepfrut si portocala  pot curăța profund tenul și previn apariția ridurilor.
in cazul febrei cauzate de infecție, ajută la reducerea acesteiai si rehidratarea celulara
accelerează metabolismul si este eficient împotriva obezității, mai ales cand se inlocuieste desertul cu un fruct intreg
toate citricele,mdar  în special lămâia, au un efect de normalizare a tensiunii arteriale
oferă revigorare fizică și mentală. si reduc somnolența.
cresc concentrarea, atentia si functiile cognitive.
ajută la regenerarea globulelor albe si rosii  în măduva osoasă.
bogate în antioxidanți și flavonoizi, citricele ajută la susținerea sistemului imunitar.
sunt eficiente împotriva inflamației
contribuie la redresarea absorbtiei fierului din suplimente sau alimente, fiind recomandate in anemie

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.6f82216f8ffe5795486d3fcb37baa03d.jpg
 
sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...