Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Vitamina C lupta împotriva cancerului-surse naturale de vitamina C!


Monica Badea

Recommended Posts

Beneficiile vitaminei C pentru organism au fost descoperite in nenumarate studii, aceasta vitamina fiind unul dintre cei mai eficienti nutrienti.

Vitamina C intareste organismul, tine racelile si virusurile la distanta, insa un studiu realizat recent a dovedit ca aceasta vitamina are abilitati extraordinare si in lupta cu cancerul, atacand celulele bolnave.
Oamenii de stiinta au descoperit ca celulele canceroase intampina dificultati in a indeparta peroxidul de oxigen, spre deosebire de celulele santoase, care il elimina fara probleme. Asadar, s-a ajuns la concluzia ca dozele mari de vitamina C, administrate intravenous, ar putea ajuta organismul sa lupte cu cancerul, impreuna cu tratamentele clasice: chimioterapia si radioterapia.

Celulele canceroase nu pot elimina peroxidul de oxigen, iar acesta din urma le poate distruge, potrivit profesorului in oncologie de la universitatea Iowa, Garry Buttner.

Asadar, dozele foarte mari de vitamina C nu distrug celulele si tesuturile sanatoase, insa au potential de distrugere in cazul tesuturilor tumorale.

Potrivit acestui studiu, dozele mari de vitamina C introduse in organism pe cale intravenoasa nu trec prin stomac, ceea ce inseamna ca nutrientii ajung in sange in cantitate mai mare. Cercetatorii au de gand sa testeze acest tratament pe pacientii cu cancer pancreatic si cancer la plamani, in combinatie cu chimioterapia si radioterapia, pentru a vedea daca este eficient.

Acesta nu este primul studiu care scoate la iveala abilitatile vitaminei C in lupta cu cancerul. In anul 2015, un studiu publicat in publicatia “Science” a descoperit ca vitamina C este eficienta in tratarea celulelor canceroase mutante in cazul pacientilor diagnosticati cu cancer colonorectal in doze foarte mari, ajungand si la 7000 mg zilnic. Cea mai eficineta metoda pentru doze mari este administrarea intravenoasa, lent, alternata cu administarea de suplimente orale si consumul de fructe, salate si legume proaspete.
Doza minima zilnica recomandata de vitamina C din alimente(fructe si legume proaspete) si suplimente, difera in functie de sex si varsta.

Femei: 1000 mg

Barbati: 1500 mg

Copii 9-13 ani: 900 mg

 

Surse naturale de vitamina C

Fructele cictrice (portocale, mandarine, clementine, grepfrut, lamaie, limeta, pomelo)
Papaya
Ardei iute
Ananas
Capsune
Kiwi
Guava
Conopida
Ardei gras rosu
Ardei gras verde
Varza de Bruxelles
Varza Kale
Broccoli
Mazare

 

Alte beneficii ale vitaminei C

Pe langa faptul ca intareste sistemul imunitar si tine racelile la distanta, vitamina C are o multime de alte beneficii.

Trateaza problemele estetice ale pielii – vitamina C hidrateaza pielea, reduce ridurile si mareste elasticitatea pielii. Totodata, ea protejeaza pielea de radiatiile UV.

Grabeste vindecarea ranilor – vitamina C stimuleaza productia de colagen, proteina esentiala in tesuturile pielii. Asadar, aceasta grabeste vindecarea ranilor.

Scade nivelul de colesterol – vitamina C ajuta la eliminarea colesterolului din organism.

Stimuleaza circulatia sanguina – studiile realizate in ultimii ani au dovedit ca vitamina C ajuta la dilatarea vaselor de sange, acest lucru prevenind o multime de probleme.

Regleaza nivelul de zahar din sange – vitamina C este recomandata pentru pacientii diagnosticati cu diabet intrucat reduce nivelul de zahar din sange.

Reduce simptomele specifice astmului – vitamina C nu este numai antioxidant de pret, ci si antihistaminic, ceea ce inseamna ca amelioreaza simptomele specifice astmului.
La ora actuala, suplimentele de vitamina C exista sub o noua forma, liposomala, care se bucura de o absorbtie net superioara formulelor clasice, cu aproximativ 70% mai mult decat acestea, conform declaratiilor producatorilor.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.6b325895dd1b8697aa1d9ae180848900.jpg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...