Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Rulada cu crema de ciocolata și rahat!

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente:
-500 gr făina de care doriți(ideal ar fi integrala)
-100 gr îndulcitor(eu pun eritritol) sau zahăr
-esența
-10 gr de drojdie(eu am pus uscata)
-apa fierbinte pana când obținem o Coca ca pentru un cozonac(depinde de făina folosită..eu am pus 220 ml de apa)
-50 ml ulei(eu am pus de cocos)
-1 praf de turmeric pentru culoare
Se pune drojdia cu putina apa calda și o lingura de făina(intr-o ceașca ) și se lasă 10 minute la crescut.
Se adauga apoi peste făina și se amesteca.se adauga indulcitorul ,turmericul și apa câte puțin..când se strânge toată făina,se adauga și uleiul și se frământa 2-3 minute.
Punem aluatul într-un castron și dam la crescut la rece(in frigider) pentru o ora.
Întindem aluatul in doua foi egale,pe una punem rahat tăiat cuburi și o rulam precum o clătită,pe cea de a doua punem crema de care dorim(eu am pus crema făcută ,la ochi,din pudra de roșcove,nuca măcinată fin,miere,ulei de cocos,și fulgi de ovăz măcinați-am făcut o crema groasa) și o rulam și pe ea.
Am împletit ambele”clatite” precum un cozonac și am dat la frigider încă 15 minute.
Am pus apoi tava la cuptor la 180 de grade și am copt aproximativ o ora(cu foaie de copt pusă deasupra tavii)

205320839_WhatsAppImage2022-01-05at21_11_00.thumb.jpeg.1679203c1c78ecfbb017dff5baf470ef.jpeg