Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

20 de motive să consumi legume verzi!


Monica Badea

Recommended Posts

De ce sunt sănătoase și recomandate legumele verzi? Iată 20 de motive să le adaugi în dieta familiei

1. Legumele verzi sunt surse de proteine vegetale disponibile ce oferă toți aminoacizii esențiali care contribuie la construirea forței și a masei musculare.

2. Legumele verzi sunt o hrană mult mai curată decât proteinele pe bază de animale, care sunt acide pentru organism.

Proteinele animale determină acumularea acidului uric, precum și nivelurile nesănătoase de colesterol asociate bolilor cardiovasculare.

3. Aceste legume sunt multivitamine naturale ambalate cu vitaminele A, C, K și folat, în plus față de minerale, inclusiv cantități bune de sulf, potasiu, calciu și fier.

4. Consumarea de piureuri verzi sau sucuri verzi pregătite din legume verzi proaspete în fiecare dimineață, este un obicei mai sănătos decât consumul de cafea sau ceai.

Acest obicei poate ajuta la scăderea dependenței de cofeină și alte produse cofeină.

5. Legumele verzi, atunci când sunt folosite și preparate ca salate, servesc drept una dintre cele mai bune surse de fibre dietetice care ajută la îmbunătățirea digestiei și  intestinului.

Legumele verzi sunt surse de acizi grași omega-3

6. Legumele cu frunze verzi sunt o sursă bogată de acizi grași Omega-3 (acidul alfa linoleic).

Acesta este considerat ca o bună grăsime necesară fiecărui organism în mod regulat, deoarece este extrem de important pentru creier și funcțiile sale neurologice.

7. Uleiurile derivate din Omega-3 ajută la reducerea inflamației în diferite părți ale corpului și, astfel, ajută la contracararea efectelor acizilor grași AA proinflamatori.

8. Legumele verzi, în special soiurile cu frunze mai închise conțin cantități excepționale de clorofilă.

Această clorofilă are o structură foarte apropiată de cea a celulelor sanguine umane.

Prin urmare, este benefică pentru creșterea transportului de oxigen și pentru creșterea producției de celule roșii în sânge.

9. Ajută la hrănirea și curățarea sângelui, precum și la purificarea ficatului și a sistemului limfatic al corpului.

10. Sunt foarte utile în îndepărtarea și neutralizarea substanțelor otrăvitoare din sângele care ar fi putut fi ingerate prin radiații sau alți poluanți din organism.

11. Ca efect secundar, consumul zilnic de legume verzi poate ajuta la ridicarea stării de spirit și la atenuarea depresiei, ceea ce duce la o atenție sporită mentală.

12. Consumul multor legume cu frunze verzi în mod regulat ar putea chiar ajuta la prevenirea demenței.

13. Consumul de legume cu frunze verzi s-a dovedit a fi cea mai eficientă în asigurarea protecției împotriva declinului cognitiv.

14. Legumele verzi au o cantitate suficientă de vitamina K care sporește activitatea creierului.

Vitamina K îmbunătățește comportamentul psihomotor, reflexele și cunoașterea generală.

Legumele verzi conțin acid folic

15. Legumele verzi conțin folic, care, atunci când se oxidează, se transformă în acid folic.

Acest acid folic este considerat a fi extrem de important pentru menținerea nivelurilor de hemoglobină ale organismului și ajută la reducerea depresiei și a anxietății.

16. O cantitate mare de vitamina B9 se găsește în legumele verzi care îmbunătățește concentrarea și puterea de memorie la o persoană.

17. Legumele verzi contribuie la creșterea nivelului alcalin al sângelui, care îmbunătățește ulterior procesul de absorbție a calciului din oase.

18. Cantitatea mare de vitamina K, prezentă în legumele verzi, produce o proteină numită „osteocalcină', care ajută la îmbunătățirea densității osoase.

Prezența unor cantități bogate de folați poate ajuta foarte mult la ovulație și la prevenirea efectelor nașterii.

19. Legumele verzi se dovedesc a juca un rol important în creșterea nivelului de fier în corpul celuilalt, ceea ce, la rândul său, mărește celulele roșii din sânge.

20. Legumele verzi conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți, vitamina A și colagen care stimulează vitamina C.

Acest lucru ajută la combaterea efectelor îmbătrânirii, reduc aspectul ridurilor și liniilor fine pe piele și ajută la menținerea aspectului sănătos și strălucitor.

Legumele verzi sunt bogate în clorofilă

Beneficiile pentru sănătate nu se limitează doar la o parte a corpului, organ sau zonă, ci sunt, de fapt, multiple.

După cum știm, această sănătate cuprinde bunăstarea fizică, precum și bunăstarea psihică și emoțională, prin urmare, ea nu rămâne o întrebare despre „ce face', ci mai mult despre „ceea ce face totul'.

Legumele verzi par să aibă grijă de fiecare parte a corpului nostru – chiar de la păr până la unghii, ceea ce este destul de bine.

Legumele verzi sau amare sunt cele care vă vor menține bine în formă, fără efecte secundare sau reacții adverse (cu excepția cazului în care, desigur, sunteți alergic la oricare dintre acestea!).

1712411201_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.869e4db66da0ed917e899d782c05c633.jpeg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...