Monica Badea Posted January 17, 2022 Posted January 17, 2022 Budincă/Plăcintă cu legume și telemea Ingrediente: * 500 g telemea slab sărată – eu am folosit telemea de capră * 2 cepe mari * 2 ardei grași – eu am folosit ardei roșii * 2 dovlecei * 2 morcovi * 4–5 buchețele de conopidă – eu atât am avut * 1 legătură de mărar * 3 ouă * 150 g făină albă sau integrală, după preferință * Sare, după gust * Piper și alte condimente, după preferință * Opțional: câteva linguri de lapte sau iaurt, dacă este necesar Mod de preparare: * Dați morcovii și dovleceii pe răzătoarea mare. * Stoarceți foarte bine dovleceii, deoarece aceștia conțin destul de multă apă. * Tocați mărunt ceapa, ardeii și legătura de mărar. Mărunțiți și buchețelele de conopidă. * Puneți toate legumele într-un bol încăpător și amestecați-le bine. * Adăugați sare, piper și alte condimente, după preferință. Aveți grijă la cantitatea de sare, deoarece telemeaua este deja sărată. * Dați telemeaua pe răzătoarea mică și adăugați-o peste legume. Dacă vă este mai ușor, puteți zdrobi brânza cu mâinile. * Adăugați cele trei ouă, apoi încorporați treptat făina și amestecați bine întreaga compoziție. * Dacă vi se pare că amestecul este prea gros, puteți adăuga câteva linguri de lapte sau iaurt. Eu nu am mai adăugat, deoarece compoziția a avut consistența potrivită. * Pentru această rețetă nu este necesar să folosiți praf de copt. * Puneți întreaga compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelați-o. * Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți budinca la 180°C, timp de aproximativ 40 de minute. * Verificați preparatul între timp. În momentul în care a prins o crustă frumoasă deasupra, iar legumele sunt bine pătrunse, budinca este gata. * Lăsați-o să se răcească în tavă și tăiați-o numai după ce s-a răcit complet, pentru ca bucățile să își păstreze bine forma. Quote
Recommended Posts