Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Mâncatul la tv!


Monica Badea

Recommended Posts

Mănânci în pat? Mănânci la televizor? De ce nu e bine să mănânci în pat sau la televizor.

Fiecare masă a zilei trebuie să fie ca un mic ritual, pentru că din alimentație (și din odihnă) organismul își reface resursele pentru a vă susține în toate activitățile dvs zilnice si pentru a vă ajuta să treceți mai ușor peste situațiile stresante care s-ar putea ivi. Digestia este un proces complex de care ar trebui să ții cont în momentul în care alegi locul unde urmează să iei masa. Indiferent că îți place să te uiți dimineața la televizor în timp ce îți servești micul dejun sau să lucrezi la laptop sau la birou și vrei să iei masa în acel moment, mai bine eviți acest lucru.

Dormitorul ar trebui să fie locul în care te relaxezi, biroul locul în care muncești s.am.d. În cazul în care ți-au făcut un obicei din a lua masa la pat, la birou, sau în fața televizorului, oprește-te!

Ai putea să suferi de balonare

Micul dejun adus la pat, deși pare un gest romantic, pe cât este de drăguț, pe atât este de nociv. Instinctiv după ce l-ai terminat de savurat apare gestul de a ațipi un pic. Acest mic somn de frumusețe favorizează apariția balonării și a obezității. Alimentele consumate depun un efort foarte mare asupra diafragmei și întârzie digestia dvs.
Ai putea să suferi de indigestie

O masă copioasă servită în pat poate favoriza apariția indigestiei, deoarece atât în timpul cât și după masă este indicat ca poziția corpului să fie pe verticală. Orice poziție orizontală ajută la formarea refluxului gastric, iar digestia este cu mult îngreunată.

Ai putea să suferi de obezitate

Micile gustări în fața calculatorului sau a televizorului te fac să nu te mai concentrezi asupra cantității pe care o consumi. Nu mai conștientizezi cantitatea de alimente ingerată și ai tendința de a mânca mai mult și mai repede.

1651168552_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.e55846ecceb4ad84b60a76ea2ae3f8ac.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente:15 prune uscate ,1,praf de sare de lămâie,750-800 ml apă fierbinte ..avem nevoie și de un recipient cu capac !am pus in recipient 15 prune ,am adăugat apa fierbinte,am pus capacul și am lăsat să se răcească,apoi am amestecat cu o lingură și am adăugat un praf de sare de lămâie după care am pus la frigider (peste noapte )..a doua zi e bun de consumat ..un pahar de 250 ml înainte de mic dejun (și 5 prune ..după ce bem apa de prune vom mânca și 5 prune ..așadar pt fiecare 250 ml lichid vom consuma și 5 prune care s-au hidratat peste noapte )..consumați zilnic acest lichid ..balonarea dar și constipația vor dispărea !
    • Ingrediente: :2 banane bine coapte și zdrobite bine cu o furculița sau cu blenderul vertical,1 ou,50 ml apă ,200 gr făină de cocos sau fulgi de cocos măcinați bine ,esență ,2 linguri cu cacao (dacă mai necesită apă puteți adăuga puțin câte puțin până obțineți o coca groasă și sfărâmicioasă ..se lucrează puțin mai greu cu făină de cocos pt ca nu leagă perfect preparatul )..eu nu am adăugat îndulcitor dar dacă doriți să iasă mai dulci puteți să puneți 100 gr îndulcitor sau 1-2 linguri cu zahăr!Am amestecat toate ingredientele și am lăsat 15 minute la odihnă după care am format biscuiți mari dar subțiri (eu am lăsat marginile puțin crestate )!Am copt biscuiții la 180 gr pentru 20 de minute și după ce s-au răcit bine i-am uns cu puțină miere și am presărat deasupra fulgi de cocos!
    • Ingrediente:250 gr făină integrală,5 linguri ulei ,8 linguri apă minerală rece (merge și plată ),100 gr eritritol (îndulcitor),1 praf de copt (în funcție de făina folosită mai adăugați sau mai tăiați din apă ..în clip veți vedea cum trebuie să fie aluatul )Am pus rând pe rând toate ingredientele și se frământa 5 minute (azi nu am frământat de mâna așadar am lăsat 10 minute la viteza 2 la aparat -malaxor ).Am lăsat la odihnă coca apoi am întins o foaie subțire pe care am uns o umplutură de gem de prune și nucă măcinată (am pus la ochi ),am rulat foaia și am tăiat în bucăți potrivite pe care le-am pus în tavă pe hârtie de copt cu umplutura în sus !Am copt melcii la 180 gr pt 25 de minute!La răcire îi puteți unge cu miere sau puteți pudra cu îndulcitor praf !
    • Ingrediente:2 linguri zahăr pt caramelizat ,200 gr eritritol(am pus 50 gr de eritritol cu cele 2 linguri de zahăr la caramelizat ..eritritolul nu se caramelizeaza bine singur ,mai mult iese un sirop decât un caramel ,de aceea îl ajut cu puțin zahăr),5 ouă ,500 ml lapte ,1 praf de sare ,esență de vanilie! Am amestecat ingredientele,am ars zahărul și eritritolul și am “asamblat “ într-o tavă antiaderenta ! Am copt crema de zahăr pt 40 de minute la 180 gr (am pus tava cu cremă în tava aragazului în care era și apă ,deci un fel de bain marie )! Crema se taie doar rece !
    • Ingrediente:5 albușuri (am avut rămase de la o cremă ),1 ou întreg ,1 linguriță de sare ,6 linguri făină neagră am pus eu ,jumătate plic praf de copt (ar fi mers și întreg ,creștea mai mult),cozi de ceapă verde ,jumatate de ardei gras ,mărar ,condimente,2 linguri ulei ! Am bătut albușurile spuma cu un praf de sare apoi am adăugat restul ingredientelor amestecând ușor cu o lingură de lemn..am copt checul la 180 gr pt 35 de minute! L-am tăiat când s-a răcit bine !
×
×
  • Create New...