Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Mâncatul la tv!


Monica Badea

Recommended Posts

Mănânci în pat? Mănânci la televizor? De ce nu e bine să mănânci în pat sau la televizor.

Fiecare masă a zilei trebuie să fie ca un mic ritual, pentru că din alimentație (și din odihnă) organismul își reface resursele pentru a vă susține în toate activitățile dvs zilnice si pentru a vă ajuta să treceți mai ușor peste situațiile stresante care s-ar putea ivi. Digestia este un proces complex de care ar trebui să ții cont în momentul în care alegi locul unde urmează să iei masa. Indiferent că îți place să te uiți dimineața la televizor în timp ce îți servești micul dejun sau să lucrezi la laptop sau la birou și vrei să iei masa în acel moment, mai bine eviți acest lucru.

Dormitorul ar trebui să fie locul în care te relaxezi, biroul locul în care muncești s.am.d. În cazul în care ți-au făcut un obicei din a lua masa la pat, la birou, sau în fața televizorului, oprește-te!

Ai putea să suferi de balonare

Micul dejun adus la pat, deși pare un gest romantic, pe cât este de drăguț, pe atât este de nociv. Instinctiv după ce l-ai terminat de savurat apare gestul de a ațipi un pic. Acest mic somn de frumusețe favorizează apariția balonării și a obezității. Alimentele consumate depun un efort foarte mare asupra diafragmei și întârzie digestia dvs.
Ai putea să suferi de indigestie

O masă copioasă servită în pat poate favoriza apariția indigestiei, deoarece atât în timpul cât și după masă este indicat ca poziția corpului să fie pe verticală. Orice poziție orizontală ajută la formarea refluxului gastric, iar digestia este cu mult îngreunată.

Ai putea să suferi de obezitate

Micile gustări în fața calculatorului sau a televizorului te fac să nu te mai concentrezi asupra cantității pe care o consumi. Nu mai conștientizezi cantitatea de alimente ingerată și ai tendința de a mânca mai mult și mai repede.

1651168552_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.e55846ecceb4ad84b60a76ea2ae3f8ac.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...