Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Tulburări de alimentare!


Monica Badea

Recommended Posts

Tulburarile de alimentare sunt caracterizate printr-o dereglarea persistenta a alimentarii sau a comportamentului de alimentare rezultatul fiind afectarea consumului si absorbtiei alimentelor cu impact semnificativ asupra sanatatii fizice si functionarii psihosociale (conform DSM -5).

Unii indivizi cu tulburari de alimentare raporteaza aceleasi simptome ca si persoanele cu abuz si dependenta de substante (droguri, medicamente, substante toxice). Ne referim la craving = pofta si mancatul compulsiv si la utilizarea compulsiva de substante. Asemanarea poate fi explicata de implicarea in aparitia tulburarilor de alimentare si de consum de substante a acelorasi sisteme neuronale : sistemul neuronal ce regleaza autocontrolul si sistemul neuronal implicat in recompensa.

Tulburari de alimentare : Anorexia Nervoasa, Bulimia Nervoasa, Mancatul compulsiv, Sindromul Pica.

In momentul actual, contributia factorilor comuni implicati in aparitia si mentinerea tulburarilor de alimentare si a dependentei de substante, este insuficient cunoscuta.

Studiile au aratat ca tratament antidepresiv combinat cu psihoterapia cognitiv-comportamentala are cele mai ridicate rate de remisiune a tulburarilor de alimentare.

Toate tulburarile de alimentare par sa fi evoluat in contextul cultural actual unde se pune prea mult accent pe aspectul fizic : corp cu talie mica, subtire, delicatete ce sugereaza fragilitate. Constientizarea acestor factori culturali si sociali privind atitudinea si comportamentul ce "hranesc" aparitia si mentinerea tulburarilor de alimentare, atat din partea copiilor cat si a parintilor, este importanta in reducerea incidentei acestor sindroame.

1968933838_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.5edea1b5b6260472b1dd6c5748da61ea.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...