Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Beneficiile semințelor de floarea soarelui!


Monica Badea

Recommended Posts

Semintele de floarea-soarelui sunt bogate in proteine, vitamine, minerale si grasimi benefice organismului.
Ultimele cercetari au aratat ca ele ajuta la reducerea nivelului de colesterol in sange, intarirea imunitatii si scaderea riscului de a dezvolta cancer, toate acestea multumita fitosterolilor din compozitie.
Semintele de floarea-soarelui sunt ieftine si pot fi cumparate din orice supermarket, tot timpul anului.
Cand iesi la cumparaturi, nu uita sa adaugi in cos si o punga de seminte crude. Beneficiile lor sunt uriase, ceea ce le transforma intr-un aliment-minune.
Semintele de floarea-soarelui previn cancerul
Acest fapt se explica prin prezenta seleniului in compozita lor. Seleniul este un inamic dovedit al cancerului, de mai bine de jumatate de secol. In plus, are un impact imens asupra functionarii creierului, atata vreme cat nu este consumat in exces. Conform studiilor recente, el ajuta la mentinerea unei bune dispozitii.
Semintele de floarea-soarelui pot preveni osteoporoza
Pe langa calciu, semintele de floarea-soarelui mai contin magneziu, cupru si fosfor, minerale care ajuta oasele tale sa se mentina puternice. Ele reprezinta si o sursa importanta de vitamina E, recunoscuta pentru rolul ei in usurarea durerilor articulare.
Semintele mai contin mangan, un mineral esential pentru dezvoltarea normala si adecvata a structurii osoase umane. Este deja demonstrat ca manganul poate preveni osteoporoza si ii poate incetini progresul bolii, acolo unde a aparut deja.
Semintele de floarea-soarelui alina nervii
Multumita magneziului din compozitie, acest aliment te ajuta sa te mentii calm. Consumul de seminte de floarea-soarelui in stare cruda iti alina starile de nervozitate, te elibereaza de stres, te apara de migrene si te ajuta sa te relaxezi.

Semintele de floarea-soarelui iti fac tenul mai frumos
Secretul sta atat in vitamina E, cat si in cuprul din compozita lor. Vitamina E da stralucire tenului, combate efectele nocive ale razelor ultra-violete si te ajuta sa-ti pastrezi tineretea pielii.
Pe de alta parte, cuprul din semintele de floarea-soarelui te ajuta sa ai un par gros, des si usor de aranjat, unghii puternice si nepatate, o piele ferma, curata si catifelata.
Semintele de floarea-soarelui sunt un puternic antiinflamator natural
Multumita antioxidantilor din compozitie, aceste seminte alina durerile asociate unor procese inflamatorii precum durerile articulare, ulcerul gastric sau astmul.
Ce alte beneficii importante ofera semintele de floarea-soarelui?
Specialistii au descoperit ca aceste seminte impiedica colesterolul “rau” sa se lipeasca de peretii arteriali, prevenind astfel aparitia infarcturilor. Consuma 50 de grame de seminte crude pe zi, pentru a fi ferit de probleme cu inima.
Poti sa le presari in salate, pe alimente fripte sau prajite sau sa le amesteci cu iaurt, impreuna cu fulgi de ovaz si alte fructe uscate.
Consumul de seminte iti mareste randamentul intelectual si iti da energie, prin aportul acestora de vitamine B1si B6. Mai mult, este se numara printre cele mai bogate alimente in acid folic sau vitamina B9.
Acidul folic ajuta in diviziunea celulara si in dezvoltarea celulelor. In plus, el este esential in sarcina pentru o dezvoltare normala a bebelusului.

975167061_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.f09b28a9112f992750c59a48b1a56ae4.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...