Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ce boli pot declanșa coloranții și aditivii alimentari!


Monica Badea

Recommended Posts

Colorantii sintetici sunt prezenti in sucuri si in majoritatea alimentelor din magazine, iar foarte multi coloranti alimentari sunt in stransa legatura cu boli precum ADHD la copii, diferite alergii, insomnii, astm sau cancer.
Printre alimentele cele mai bogate in coloranti se numara: sucurile acidulate, branza (cu mucegai si diverse arome)si iaurtul(cu “fructe” și arome)
• Aspartamul - E 951. Este un indulcitor folosit frecvent in industria alimentara, dar responsabil de numeroase tipuri de cancer. Se gaseste in dulciuri, prajituri, guma de mestecat si sucuri. De asemenea, provoca boli pulmonare si infectii urinare.
• Glutamatul de sodiu - E 621. Este aditivul alimentar care ofera gustul bun si irezistibil al hamburgerilor, pizzei, pastelor si al shaormei. Desi are capacitatea de a oferi savoare mancarii, acesta este toxic si dauneaza ficatului.
• Bromatul de potasiu - E 924. Se gaseste in majoritatea produselor de panificatie. Consumat in exces duce la riscul aparitiei starilor de voma, durerilor stomacale, varsaturilor si diareei.
• Albastru 2, numit si Carmin Indigo. Este utilizat in industria alimentara. Albastru 2 este, de fapt, un compus chimic cu o posibila actiune cancerigena. Printre reactiile adverse pe care le poate declansa in timp se gasesc: astmul, iritatii ale pielii, dermatite, alergii.
• Rosu 3 sau eritrozina. Este un colorant foarte utilizat in industria alimentara, iar printre posibilele reactii adverse, sustin cercetatorii, se numara: cancerul mamar, cancerul de tiroida, dar si ADHD in cazul copiilor.
• Rosu 40. Se pare ca poate cauza reactii, precum crize de plans la cei mici, iar la adulti, dureri de stomac si migrene. Acest colorant contine aluminiu.
• Galben 6 sau galben portocaliu. Poate reprezenta un factor de risc in aparitia cancerului la rinichi. Mai mult, genereaza reactii adverse, precum stari de voma si diaree.
• Carminul sau E120. Este intalnit in iaurturi, sucuri, inghetata si poate provoca alergii.
• E123. A fost dovedit ca poate cauza malformatii congenitale ale fatului, dar si la infertilitate.
E127. Se gaseste in componenta sucurilor, bomboanelor si a unor prajituri si este destul de periculos, una dintre reactiile adverse fiind dereglarea functionarii normale a tiroidei.
• Galben de chinolina - E 104. Este des intalnit in sucurile de grepfrut rosu. Acesta trebuie consumat cu moderatie, mai ales de catre copii, deoarece este responsabil de aparitia ADHD-ului. Si persoanele astmatice trebuie sa evite galbenul de chinolina.
• Dioxidul de sulf - E 220. Este regasit in bere si in vin, fiind responsabil de dureri de cap, stari de ameteala si dureri de stomac.
• Poliricinoleat de poliglicerol - E 476. Este utilizat la fabricarea ciocolatei, insa consumata in exces poate cauza alergii alimentare, dereglari hormonale, dar si cresterea colesterolului.
Exista insa si cativa coloranti care sunt considerati inofensivi pentru organism. Acestia sunt E160, E 162, E 300, E100, fiind substante naturale extrase din fructe sau legume.

1737730407_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.0e918c1de4434d3550785c67a4a17986.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...