Monica Badea Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 PROTEINELE NU SE AMESTECA NICIODATA CU CARBOHIDRATII. Carnea, ouale si brânza nu se amesteca niciodata cu cartofi, paste, orez si pâine. 2. PROTEINELE SE AMESTECA DOAR CU LEGUME SI ZARZAVATURI SAU SE MĂNÂNCĂ SIMPLE. Carnea, pestele, brânza si ouale se pot combina cu legume si zarvaturi, preparate la gratar, la cuptor sau in salata. 3. LEGUMELE SI ZARZAVATURILE POT FI ASOCIATE CU PROTEINE, GLUCIDE SAU LIPIDE. Proteinele animale provin din carne, peste, oua, lapte, brânza, etc. Proteine vegetale provin din soia, migdale, alune, cereale integrale, etc. Glucidele BUNE pentru organism provin din cereale integrale, faina si orezul integrale, linte. Glucidele RELE pentru organism provin din faina alba, orezul alb, produse rafinate, cartof, porumb. Lipidele de origine animala provin din carne, peste, unt, brânza, smintina. Lipidele de origine vegetala provin din ulei de arahide, ulei de rapita, margarina, etc. 4. PÂINEA NU SE AMESTECA NICIODATA CU UNT, BRÂNZA , MIERE, GEM, ETC. 5. FRUCTELE SE CONSUMA EXCLUSIV PE STOMACUL GOL (DIMINEATA SAU LA CITEVA ORE DUPA MASA), NEAMESTECATE CU ALTE ALIMENTE. Fructele, servite ca desert, reprezinta o mare capcana. NICIODATA FRUCTELE NU TREBUIE CONSUMATE IMEDIAT DUPA MASA, CA DESERT. Pepenele este fructul care se digera cel mai repede, deci nu trebuie amestecat cu alte fructe. Citricele nu se consuma seara, pentru ca vitamina C poate determina o stare de insomnie. Fructele trebuie consumate cu coaja. Coaja limiteaza puterea lor glicemica si este bogata in vitamine. NICIODATA NU SE MĂNÂNCĂ PEPENE GALBEN, INAINTEA MESELOR. Pepenele galben capteaza lipidele. Cel mai indicat fruct, intr-o cura de slabire, este ananasul crud. Fresh-urile de fructe trebuie consumate in cantitati limitate. 6. CELE 5 MESE ZILNICE SUNT OBLIGATORII. 7. INTRE ACESTE 5 MESE, NU SE MĂNÂNCĂ NIMIC. INTRE 2 MESE, TREBUIE SA EXISTE OBLIGATORIU 3 ORE DE PAUZA. 8. CONSUMATI, DE MINIM 2 ORI PE SĂPTĂMÂNA , CARNE DE PESTE. 9. NU DEPASITI 5 GALBENUSURI DE OU PE SĂPTĂMÂNA . 10. NU INGROSATI SUPELE SI CIORBELE CU OREZ, GRIS, PASTE FAINOASE SAU CARTOFI. 11. NU PREPARATI SOSURI CU FAINA SAU SMÂNTÂNA. 12. NU FOLOSITI ZAHAR PENTRU INDULCIREA BAUTURILOR. 13. NU CONSUMATI BAUTURI ALCOOLICE. sursa 2 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.