Monica Badea Posted February 14, 2022 Posted February 14, 2022 Fie ca alegem migdale,nuci,quinoa,ovăz,orez..cantitățile și modul de preparare sunt cam la fel,singura diferențiere este la laptele de migdale și nuci care se vor lăsa la înmuiat peste noapte,iar celelalte se vor lăsa doar 1-2 ore! Astăzi voi scrie rețeta de lapte de migdale,însă cum am spus,toate au același mod de preparare! Ingrediente : -100 gr migdale(eu am pus crude și cu coaja) -800 ml apa rece -1 praf de sare -arome după preferința(vanilie,Scorțișoara,cacao) După ca migdalele au fost lăsate la înmuiat peste noapte,se dau la blender împreuna cu apa. Se strecoară printr-o sita deasa,astfel încât sa obținem un lapte curat(fără impurități) Adăugăm in laptele obținut un praf de sare și amestecam bine…îl punem in sticle cu dop(sa fie inchise ermetic) și îl ținem in frigider(poate fi ținut pana la 5 zile de la obținere) Dacă ne dorim un lapte cu arome,putem adauga după gust Scorțișoara ,cacao,vanilie ,chiar și o lingura de miere! PS:partea groasa care rămâne(migdalele mărunțite in cazul meu) nu se arunca,se va folosi la pregătirea unor prăjituri,batoane proteice,bomboane! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.